Saturday, April 9, 2011

Aku Pernah Terima Rasuah


Rasuah!! Rasuah!! Rasuah!! aku pasti katakan tidak pada rasuah..aku tidak suka rasuah..korang pun tahu kan akibatnya bila kita terima rasuah..memang silaplah siapa yang terima rasuah tuh..BPR lah jawabnya..ni aku nak cerita ni..apa rasanya bila kita terima rasuah..

Ceritanya macam ni..dulu masa aku diploma..aku pernah praktikal setahun ye..lama kan..praktikal dekat Pejabat Kesihatan Banting..kiranya bidang kuasa aku bahagian kesihatan lah..so, orang nya pun haruslah sihat kan..:)..

Pengalaman ini memang sukar lah aku nak lupakan..aku dulunya seorang pelajar praktikal sebagai seorang Inspektor Kesihatan..aku diberikan tanggungjawab untuk memeriksa rumah ke rumah..memastikan rumah2 mereka tiada jentik2..

Jadi pada suatu hari..aku pergi lah satu taman ni..pergi lah rumah ke rumah..tiba2 satu rumah ni aku tengok banyak pulak jentik2 nya..jadi aku dengan pantasnya keluarkan lah notis..tiba2 aku tengok tuan rumah ni cuak mukanya..mereka ingat aku nak samannya..padahal aku keluar notis je..tak silap aku mereka nak hulur aku RM@!#..agak banyak lah..huhu..tapi aku tolak der..mana boleh ambil duit2 tepi ni..haram..aku pun terangkan dekat mereka..aku cuma keluarkan notis je..jangan risau..

Apa yang aku dapat simpulkan..jauhi RASUAH ye..

mood: berkobar-kobar

Khas Buat Pensyarah Ku


Hello guys..lama dah rasa tak bermanja dengan blog aku ni..adeh..nak manja2 pulak kan..apa dah aku ni..ok entri aku kali ini..melibatkan perasaan seorang lecturer terhadap student2 nya yang amat rajin..ok rajin lah sangat kan..hehe..

Di sini aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pensyarah aku yang bernama EN. Rahim Bin Dal..kerana telah banyak memberikan tunjuk ajar kepada kami semua..beliau telah pun menamatkan khidmat di UiTM Puncak Alam..terima kasih sekali lagi kerana beliau telah mengajar aku di Diploma serta Degree..

Aku harapkan beliau menghalalkan apa yang telah diajarinya..semoga sukses dengan kehidupan yang akan datang ya..Tak sangka pada hari jadinya..beliau telah belanja kami satu kelas beb!! terkejut aku..memang meriah lah..boleh tengok gambar di bawah..macam2 gelagat kot..hehe..
Gambar aku ada berbagai2 versi di setiap gambar..haha..

Lastly, sayangilah lecturer kita walaupun kadangkala kita sukar menerimanya..terimanya dengan sedia ada..

mood: rilek