Monday, April 11, 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan


Wah!! tengok dah ada Universiti Blogger Malaysia lah..jangan tak percaya..hehe..kalau lah betol2 ada bangunan dia kan lagi bagus..boleh kita belajar dari A to Z..apa itu blog..untungkan..okeh..alamak aku baru je daftar..terlupa lak ada orientasi..huhu..okeh..aku sebagai junior..aku patuh kepada arahan pihak atasan..:)

Antara yang diperlukan dalam orientasi:

letakkan banner UBM dalam entry anda.
Setel

nama anda dan nama blog anda.
Nama diberi MOHD SYAFIQ BIN ROSLI tapi dapat gelaran SR pulak masa dah berblogging ni..haha..korang semua yang panggil..aku ia kan je..huhuBlog aku bernama SANDIWARA SEORANG INSAN..mula2 aku tak percaya jugak dengan nama blog aku ni..mana taknya muka aku rock!! haha..rock lah sangat..tiba2 tengok nama blog macam jiwang..hehe..

sejak bila mula berblog
Aku baru je lagi dalam bidang blog ni..adalah dalam 5 bulan..tak sampai setengah tahun lagi..banyak lagi yang aku belum teroka dalam dunia blog ni..aku pun masih belajar..boleh dianggap newbie jugak lah..:)

apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini
Pandangan aku mudah je..dunia blog sekarang ni boleh dikatakan menjadi satu trend..hampir setiap hari..pasti ada blog2 newbie akan hadir..tahniah buat korang semua..jangan berpatah balik sekiranya telah memasuki ke dunia ini..percayalah dunia blog ni pasti akan terasa nikmatnya..

pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini
Tak sangka pulak aku..dengan blogging ni..tiba2 munculnya satu idea yang baik..dengan menubuhkan UBM..ini merupakan sesuatu yang jarang kita impikan..maka dengan tetubuhnya UBM ni..boleh lah kita mendalami ilmu2 blog dengan lebih mendalam..:)

Mahu seperti di atas?? sini
moood:suam2 kuku