Sunday, July 21, 2013

Sham Kamikaze Dikritik Hebat


Sumber : Google

Sham Kamikaze dikritik hebat dimana satu ceramahnya di tv alhijrah menimbulkan kekeliruan umat Islam..untuk melihat videonya klik SINI

Alahai macam-macam isu sekarang ni..kita doa mudah-mudahan kita masih di landasan yang benar..ameen

mood: moga mendapat hidayah

Pengalaman Seorang Cina Berpuasa Sehari


Source: Youtube

Orang kata ini merupakan pengalaman yang bagus..tetapi bukan asing bagi aku..sebenarnya ramai yang non-muslim dekat Malaysia ni berpuasa..untuk kesihatan dan menghormati Orang Islam..macam kawan aku dulu, sebulan dia puasa..memang aku tabik spring..apa-apa pun semoga mereka-mereka ini mendapat hidayah untuk menjadi yang lebih baik..bukan tak baik..orang kata upgrade untuk lebih baik..

Ok yang Islam ni janganlah pulak malas untuk berpuasa..buat malu je nanti..renung-renungkan selamat berpuasa..

mood: pikir nak makan apa..

Jaringan Fadhli Shas Membuatkan Peter Cech Tergamam


Sumber: Youtube

Jaringan Fadhli Shas pada lewat minit permainan boleh dikatakan sebagai wira kerana Peter Cech bukan penjaga gol yang mudah untuk dibolosi..Tahniah buat Fadhli Shas yang baru sahaja pulang  dari Kazan..

mood: selamat bersahur

Malaysia vs Chelsea


Sumber : Google

1-4
Selesai sudah tour chelsea ke Malaysia, nampaknya kita kecundang di tangan THE BLUES, apa-apa pun kita sudah buat yang terbaik, kita tidak boleh salahkan sesiapa..kalah atau menang memang adat permainan..yang penting kita berusaha dan mengambil pengalaman daripada game tadi..memang kita dah banyak buat friendly tetapi ramai yang kata kita di takuk yang lama..aku nampak serba sedikit..permainan sudah berubah..ada sedikit kelancaran daripada dulu..

Kita tak boleh hendak salahkan pemain atau pun coach sebenarnya..bagi aku cuba bayangkan kita ditempat mereka..dapatkah kita memberi yang terbaik?? itu persoalannya..ok la rasanya tak perlu aku bebel panjang..ayuh HARIMAU MALAYA..kita pasti menang..

mood: selamat bersahur.