Wednesday, June 15, 2011

Apa Bezanya Wordless Wednesday dan Spontaneous Thursday

Eh ade ke SPONTANEOUS THURSDAY ?? suka - suka aku je kan..tapi apa ada hal..orang boleh buat WORDLESS WEDNESDAY..aku pun boleh buat jugak..hehe..

Perbezaannya: WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
                       SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..

Jadi sebagai permulaan SPONTANEOUS THURSDAY..aku akan buat ayat secara spontan..

Aku Hensem..okbai

Spontan kan..hehe..chow


Alangkah Indah Cinta Tiada Rintangan

Sekarang ni aku sibuk sedikit dengan tugasan yang diberikan oleh majikan dan universiti aku..maklumlah hidup sebagai seorang pelajar haruslah memenuhi kehendak untuk berjaya..apa hal lah aku ni..memotivasikan diri agaknya..huhu..ok2..aku terus ke point aku..cuba kita fikirkan jika cinta ini tiada rintangan atau pun halangan..it's ok?? ke korang memang suka dengan benda ni semua..yelah kadang - kadang ini semua dugaan dariapada Tuhan..siapa tahu kan..

Berdasarkan cerita Indon yang sedang hangat iaitu CINTA MELODY..walaupun muka ni ganas..tapi disebabkan CHELSEA OLIVIA aku sanggup tengok cerita ni walaupun aku dah tau ending dia..haish..aku tengok bermacam - macam rintangan dia..lepas satu dugaan..datang lagi dugaan..berapa banyak lah kan..

Tidak kurang jugak cerita NORA ELENA yang sedang meletup di kaca televisyen..lepas CINTA MELODY..aku sambung pulak cerita drama melayu ni..maklumlah aku ( SETH TAN ) kan..harus lah tengok drama sendiri..haha..perasan je kan..itulah apa yang aku nak cakapkan..perwatakan yang berlaku di dalam drama tidak lari jauh dari dunia sebenar..


Cinta..cinta..cinta..kehidupan kita sebagai seorang manusia " Kuasa Cinta " memang tidak dapat dipisahkan..yang aku mahu fokuskan cinta sesama manusia..kalau aku berada di tempat mereka ( drama NORA ELENA dan CINTA MELODY ) belum tentu aku dapat menempuhi semua itu..memerlukan jiwa dan semangat yang kuat..tapi tersangatlah indah jika percintaan kita tiada rintangan..sentiasa dalam kegembiraan dan juga kebahagiaan..


Namun pada hakikatnya..sebahagia mana pun kita bersama pasangan kita..pasti ada rintangan dan jugak halangan..apa jua pun yang berlaku kita patut reda dan tempuhi dengan rela..kita harus ingat..apa yang berlaku pasti ada hikmahnya..


mood: hope