Monday, January 17, 2011

AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?


Aku lelaki ke?? mesti lah aku lelaki..hehe..bagi aku aku rasa bangga dilahirkan sebagai lelaki..tetapi aku tak tahu di manakah kelebihannya..mungkin bila sudah berumah tangga aku dapat merasakannya kehidupan sebagai lelaki sebenar..segmen ini memang menarik..jadi kepada lelaki di luar sana..jom join..aku rasa rugi kalau kaum ADAM tak sertai segmen ini..manalah tahu kot-kot dapat calon bini pulak daripada segmen ini..haha..gurau je..

Aku bukanlah seorang yang cerewet..citarasa wanita aku untuk dijadikan sebagai teman hidup mudah je..lebih mudah daripada ABC..mari aku nak listkan..wah macam demand pulak..hehe

  • Biarlah menghormati orang tua
  • Sedap mata memandang
  • Satu kepala dengan aku
  • Wanita bekerjaya
Dah-dah tak boleh lebih-lebih masuk MELODI nanti..haha..pada zaman sekarang ni..apa yang kita..kaum wanita memonopoli di semua bahagian..begitu jugak di tempat belajar aku..kadang-kadang aku terpikir..mana perginya kaum lelaki yang lain..ayuh kembali lah kita bangkit untuk memerintah negara..tapi tidak mustahil negara kita bakal menerima seorang PM wanita kelak..percayalah..

Nasihat aku kepada wanita zaman sekarang..kepada yang putus cinta atau pun kecewa dengan cinta..janganlah bertindak melulu..asyik-asyik toreh tangan dan bunun diri..COME ON!! don't be like that..because u still have the person who love u..think about it!! tidak ada kena mengena dengan yang lain..

NEVER SAY NEVER..peace!!

Hati Lelaki Sememangnya Rapuh

Pasti ramai yang tidak menyangka, hati seorang lelaki tidaklah sekuat mana seperti yang diperkatakan..memang sebelum ini..kita selalu menyebut..hati perempuan memang rapuh bagaikan kapas bila disirami dengan air..maka kapas itu akan mengecut..begitulah aku maksudkan..siapa sangka..mempunyai saiz badan yang berketul-ketul, dan tubuhnya yang sasa..apabila ditinggalkan pasangan masing-masing..mata si pemuda pasti bergenang kesedihan..kadang-kadang kita hanya dapat lihat di luaran sahaja mereka kuat..tetapi dalamannya hanya diri sendiri yang tahu..

Kadang-kadang pandangan wanita terhadap lelaki yang mempunyai sifat ego..tidaklah aku menafikan..memang ada yang betul..walaubagaimanapun..dalam keegoannya pasti ada yang rapuh..paling tidaknya air mata yang mengalir pasti berlaku pada setiap lelaki..setinggi mana pun egonya..tatkala bila sampai waktunya..hatinya pasti mengalah..dulu aku jugak mempunyai ego..bila difikirkan balik..apa untungnya ego ni..sebenarnya tak membawa keuntungan langsung pada perhubungan..mungkin ianya boleh digunakan di tempat-tempat tertentu..

Ingatlah..jangan lah biar ianya terlalu rapuh..akibatnya memakan diri nanti..

NEVER SAY NEVER..peace!!

'Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info'


Assalamualaikum..sejak akhir-akhir ni..aku dah jarang dah blogwalking..bukan sebab aku malas atau pun tiada semangat..masa aku sejak kebelakangan ni..memang terhad..kadang-kadang satu entri je satu hari..emm..trafik aku pun jatuh merundum..mahu tak mahu aku kena tingkatkan balik trafik aku..nanti hilang kepercayaan NUFFNANG dekat aku..jadi, aku membuat keputusan untuk sertai satu 'Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info'..dah join?? belum join jom klik sini..

Mengikut pandangan aku..BLOG YIEDPOZI merupakan blog yang kemas..kedudukan widget pun tidak banyak..ia jugak mempunyai follower yang agak ramai..teruja beb aku tengok..aku jugak tidak ketinggalan untuk bersaing secara sihat dengan dia..hehe..jangan marah eh..blog YIEDPOZI jugak menyediakan ruangan advertisement..antara kelebihannya..dalam masa yang sama dia mempromosikan blog-blog lain..buat kerja amal ni..:) 
Apa-apa pun blog YIEDPOZI tidak membosankan kerana header yang kreatif dan penulisan yang tidak kurang hebatnya..itu sahaja daripada aku..

NEVER SAY NEVER..peace!!

Jom-jom menang hadiah!!


Here are some prizes that you could stand a chance of winning: 4 x Macbook Air 4 x iPhone 4 16GB 4 x iPad 16GB WiFi + 3G 5 x Sony PS3 320GB 3 x iPod Touch 32GB 5 x iPod Shuffle 2GB Quick! Start playing the Milo Fuze jam-pack game and share it to your friends! It’s addictive! Contest ends on March 9, 2011!