Friday, June 24, 2011

Selami Jiwa Wanita

Tiap kali aku berbicara kisah wanita..bermacam - macam yang bermain di fikiran aku..apa yang selalu yang aku fikirkan..susah untuk ditafsirkan..maklumlah..aku bukan Albert Einstein, aku jugak bukan Pendeta Za' ba..aku hanya manusia yang serba kekurangan..walaupun aku serba kekurangan..aku tetap jugak cuba mencari di mana kelebihan aku..


Nak dikatakan Dr. Love..tak jugak..tapi aku cuba mengerti..apa yang tersirat di dalam jiwa wanita..kadang - kadang mereka ni lebih suka menyembunyikan sesuatu..bukanlah aku maksudkan curang ataupun sebaliknya..sebagai contoh..seandainya mereka mempunyai sesuatu perkara..tapi mereka berasakan ragu - ragu jikalau pasangannya tidak dapat menerima kenyataannya..


Setiap kali aku kenali wanita..aku cuba memahami setiap perwatakan yang mereka cuba perlakukan..namun tidak semua aku dapat memahaminya..ada sesetengah perkara..mereka hanya berkias..dan selebihnya terpulang pada kita..aku sebagai seorang lelaki senantiasa berusaha belajar untuk menawan hati wanita..apakah aku akan berjaya seperti mana orang lain berjaya melakukannya..


Walaupun aku bukan pakar dalam bidang cinta..tapi berada di sisi orang - orang yang lebih berpengalaman..mengajar aku apa itu cinta..dan daripada pengalaman itu aku gunakan sebaik-baiknya..ok lah..mungkin ini je yang terlintas di fikiran aku..selami lah jiwa wanita dengan indahnya..mudahan kita dapat jadi pasangan yang bahagia..


mood: kadang-kadang aku takut tuk bercinta