Friday, July 13, 2012

Perjalanan Seorang Pelajar

Kehidupan aku sebagai seorang pelajar telah berakhir..maka selepas ini bermulalah kehidupan aku di fasa yang baru..yang aku belum tahu betapa banyaknya cabaran yang menunggu..setelah 5 tahun setengah aku belajar..maka bermulalah alam pekerjaan yang aku idamkan selama ini..ternyata zaman pekerjaan bukanlah perkara yang mudah..

Aku bermula dengan Diploma di UiTM Jalan Othman, dan terus menyambung pelajaran di UiTM Puncak Alam..5 tahun setengah aku lalui dengan berbagai cabaran..belajar pun bukanlah suatu perkara yang mudah..yelah orang kata masa itu ibarat emas..dan pembahagian masa perlulah di buat dengan betul..

Aku belajar hanya mengikut telunjuk jari daripada keluarga aku..yang aku peliknya aku langsung tidak membantah..pada mulanya cita-cita aku untuk menjadi seorang juruterbang..tetapi apakan daya..tidak kesampaian cita-cita aku..

Sebenarnya ilmu tidak pernah habis..kalau aku di beri peluang..aku akan terus belajar ke tingkat yang lebih tinggi..buat masa sekarang aku perlu kerja terlebih dahulu untuk mencari pengalaman..pengalaman masa belajar memang tidak boleh dilupakan..

Kenangan aku semasa belajar..

mood: sedih bila dah habis belajar..