Tuesday, February 8, 2011

Aku Ditemurah oleh Paparazi


Aduh!! rasa darah gemuruh pulak bila ditemuramah oleh Nisa Kay..haha..maklum lah aku ni penyegan dan pemalu..mana biasa dengan media-media ni..hehe..Apa-apa pun layankan..hehe..

Mereka yang terlibat:

Ifwat
Farhan Kama
Shahrir Airel

Kenapalah Aku Dijadikan Manusia?? Mengapa Tidak Robot??


Sumber: Yahoo image

Apakah erti kehidupan sebagai manusia jikalau hidup tidak keruan..di manakah kepuasan menjadi sebagai seorang manusia..hampir setiap hari aku mendengarkan rintihan mengenai perangai manusia..apakah manusia tidak berakal..sanggup melakukan perbuatan yang sekejam ini..aku tak sanggup seorang ibu diperlakukan begini..

Usia kian ditelan masa..aku pikirkan..apakah perlu aku menjadi manusia..kadang-kadang..sanggupkah hari-hari mendengar rayuan seorang ibu yang tidak bersalah..aku tak nak mendengar semua itu..hati aku pedih bila mendengarnya..kenapalah aku harus dengar..Dulunya aku bayangkan kehidupan dewasa sangat aman dan damai..tetapi lain pula jadinya..lain yang ku harapkan..lain yang ku dapat..

Kan lebih baik aku menjadi seorang robot..tidak mempunyai perasaan atau pun jiwa..tidak tahu erti kepedihan yang di alami oleh hati..kan bagus..hanya diam tidak berkata-kata..bergerak bila disentuh oleh manusia..aduhai..apalah mahu jadi ni..menjadi manusia pasti merasai perasaan terluka..pedih yang sukar digambarkan..apatah lagi bermacam-macam ragam manusia yang harus di hadapi..

Memang sukar untuk kita ketahui apa yang berlaku..jadi hiduplah tanpa perasaan hasad dengki dan jangan lokek menyumbangkan senyuman..

NEVER SAY NEVER..peace!!