Sunday, April 3, 2011

Andai Aku Tiada Esok Harinya

Aku sangka kehidupan ini sesuatu yang mudah..tetapi aku silap..aku silap..hidup ini penuh dengan liku2 yang aku tidak jangkakan..kadang2 aku rasa give up sangat untuk hidup..aku tak larat untuk meneruskan kehidupan..aku harap sangat pertolongan dariNYA..

Tapi mujurlah ada seorang insan yang bergelar wanita hadir di dalam hidup aku..aku sayangkan dia..aku perlukan dia dalam hidup aku..dia lah segala2 nya..dialah yang memberi sinar baru di dalam hidup aku..aku harap sangat aku dapat memberi yang terbaik buatnya..aku sedar aku seorang insan yang biasa..banyak kekurangan dari kelebihan..aku harap dia boleh terima aku seadanya..

Tiada siapa boleh menghalang cinta aku kepadanya..melainkan Sang Pencipta..dia berhak untuk menentukannya..aku hanya merancang..Dia yang menentukannya..aku baru lagi mengenalinya..aku harap perhubungan ini berkekalan..aku dah letih untuk memulakan perhubungan yang baru..biarlah perkenalan aku dan dia..merupakan perkenalan yang terakhir..aku mahu bersama dia..

Andai aku tiada esok harinya..aku harap dia tabah..jangan lah dia menangis untuk aku..dia masih mempunyai hidupnya sendiri..kalau lah aku pergi..aku harapkan aku berjumpanya di tempat di mana dunia kekal abadi..maafkan aku sepanjang perkenalan kita..maafkan ye..itu saja yang aku pinta..bila dia maafkan aku..baru lah aku pergi dengan tenang..

Yang penting..cinta aku hanya untuk dia..aku tidak punya siapa lagi..selain dia..

mood: Love her so much

Tahniah Lisa Surihani di Anugerah Bintang Popular Berita HarianSource: Google image

Aku nak lompat boleh tak..haha..

Yes!! my awek dah menang lah..oppss..perasan lebih..hehe..tapi tak kesah lah orang nak cakap apa..

TAHNIAH buat LISA SURIHANI

ke atas kejayaan merangkul

Pelakon Filem Wanita Popular 

mood: suka2

Banyak Lagi Cabaran Perlu Aku Hadapi

Hello readers or blogger out there..

Aduh apehal aku asyik cakap BI je ni..bahana MUET ke ni..hehe..maybe lah kot..tengok BI lagi..huhu..tapi tak salah pun nak cakap BI kan..:)..practice make perfect kan..aku bukan lah nak berkongsi mengenai bahasa ataupun apa..aku ingin menyuntik semangat kepada mereka yang baru berblogging macam aku..

Selama 5 bulan aku berblogging..pahit manis dalam berblogging pasti di rasai oleh semua blogger..aku punya blog ni..setengah bulan pun tak sampai lagi..belum boleh dianggap popular ataupun otai..banyak lagi yang aku perlu pelajari..dan jugak cabaran yang aku perlu tempuhi..

Aku perlu mantapkan lagi penulisan dan jugak gaya penyampaian..aku akan teruskan berblogging sampai bila2..percayalah..dulu mula2 aku buat blog..ramai yang mentertawakan aku..aku sedar siapa diri aku..tapi bila aku dah berblogging..aku ubah persepsi mereka tentang dunia blog..

Sekiranya korang ada blog..janganlah segan2 ok..just publish it..then bila ditegur..jangan patah semangat..ambil itu sebagai pemangkin kita..ok!!

mood: On the way to MUET