Friday, August 16, 2013

Gambar Terkini di Pergolakan Mesir

Aku sayu melihat saudara-saudara kita di sana..mahu juga aku turut bersama mereka..Allahuakbar!!

Photo: Gambar dari Mansurah seusai solat Jumaat membantah pembunuhan besar-besaran tentera ke atas penyokong Dr Muhammad Mursi

Photo: Komplasi gambar seorang pemuda mengangkat tangan tanda aman namun ditembak mati sejurus selepas itu.

RNN

Photo: Lagi perarakan besar dari medan safrankas menuju ke medan Ramsis.

ketika ini jam 11.30 malam waktu Malaysia 5.30 petang waktu Mesir.

Saqatat InQilabiyyah

Photo: #TerkiniMesir 

Selepas Ambulans dihalang bagi membantu orang yang cedera di Medan Ramsis, para pro Mursi terpaksa menggunakan kenderaan awam menuju ke pusat kecemasan atau mana-mana tempat untuk mengubati mangsa yang tercedera.

Ala ALbanna

Photo: #TerkiniMesir

Terkini dari dalam Masjid Fath Ramsis dan angka kematian dikatakan mencecah 90 orang hari ini di seluruh Mesir.

Anba

Mahu gambar selebihnya boleh like Page Sini

Aku tidak terkata apa-apa bila melihat perjuangan mereka..melainkan mendoakan mereka supaya berjuang habis-habisan dan dapat menamatkan pergolakan ini..ameen..

mood: Hidup Dr. Morsi


Lelaki Pukul Isteri Tersenyum



Kes lelaki yang memukul isterinya di dalam lif telah menyerah diri..tetapi yang aku rasa pelik..dia masih boleh tersenyum seperti tiada apa-apa yang berlaku..walhal seperti yang kita lihat videonya..isterinya dipukul teruk..mungkin orang macam ni kurang didikan agama..

Tak tahan dia pukul isterinya depan anaknya..alahai lelaki..kita sebagai ketua keluarga harus tunjuk contoh dan teladan..bukan guna tangan dan kaki..bro sepatutnya kalau isteri kau salah pun gunalah mulut bukan kekerasan..

Sifat perempuan penuh dengan kelembutan..jadi sepatutnya kita sayang mereka..jadi daripada situlah kita mampu jadi keluarga bahagia..aku harapkan perkara macam ni tidak terjadi lagi..kasihanilah isteri kita..

mood: oh mama kahwinkan aku

Fantasy Premier League

Kepada kaki-kai bola..sudah pasti tidak melepaskan peluang untuk menyertai Fantasy Premier League..orang kata tak dapat jadi Manager..jadi dalam khayalan pun dah ok..aku baru je siap daftar dan tidak sabar untuk melihat hasilnya..bukannya susah pun nak susun pemain..cuma kita pandai taktikal..hehe itu rahsia..


'

Sumber: Google

Aku masih mencari liga-liga untuk aku join..kalau ada add aku di FB ye.. Syafiq Rosli..Sabtu ini bermulalah season baru untuk EPL..ramai yang ternanti-nanti..namun mampukah Manchester United mengekalkan kejuaraannya.. sebagai penyokong GGMU aku rasa season agak sengit sekembalinya Jose Mourinho sebagai Manager di Chelsea..

Apa-apa pun Harimau Malaya power..eksperimen sampai habis!!

mood: GGMU