Thursday, January 13, 2011

Bukan Mudah Untuk Memberikan Kebahagiaan Kepada Semua Orang

Assalamualaikum..hari ni merupakan hari Jumaat di mana merupakan hari yang berkat untuk umat Islam..semoga memberi keberkatan kepada korang semua..amin..sebagai seorang insan yang lemah dan pelupa..kita sememangnya tidak lari daripada melakukan kesilapan..apa yang aku utarakan hari ni..senang ke untuk kita membahagiakan semua orang?? sudah semestinya dengan selamba aku jawab..memang tidak..tapi korang aku tak tahulah..huhu..berkaitan untuk menjaga perasaan orang lain..sebenarnya perkara ini tidaklah semudah kita menjaga binatang ternakan..walaupun ia tidak dapat dilihat menggunakan mata kasar..apabila ia telah terluka..jangan haraplah untuk dapat menyembuhkannya dengan senang..dengan bayaran setinggi mana pun..luka itu sentiasa terpahat..

Memang selalu disebut-sebut..kita perlu memberi kebahagian kepada keluarga, pasangan hidup dan juga teman-teman..namun di sebalik itu..mungkinkah mereka akan memberikan kebahagian kepada kita..bagaimana lagi harus kita bertindak untuk memberikan kebahagiaan kepada mereka..sedangkan diri sendiri tidak bahagia..di manakah jalan keluar daripada kebuntuan ini?? Bagi aku..sesiapa yang mendampingi diri aku..aku akan memberikan kebahagiaan kepada mereka..bukan memberi kebahagiaan seperti berpacaran atau pun apa-apa..dalam erti kata lain..orang akan senang bila bersama kita..macam itu lah prinsip aku..aku tidak suka untuk bermusuhan..

Kebahagiaan akan hadir apabila kedua-dua pihak memberikan respon yang baik..maka lahirlah ia..ini sekadar berkongsi apa yang terdetik di kepala aku..the end!!

NEVER SAY NEVER..peace!!

Bloglist Cik Ya Rahimi


Assalamualaikum..woot-woot aku nak join bloglist CIK YA RAHIMI ni..huhu..cuba tengok header di atas..macam artis korea pun ada rupa dia..hehe..jangan marah eh tuan belog..nak join..klik sini..Gadis semasa ini satu UiTM dengan aku..tapi almaklumlah dekat UiTM ni teramat ramailah orang..memang aku tak pernah terserempak pun dengan dia..kalau lah terserempak..aku mintak sain kot..lala..haha

Ni kategori yang aku join

KATEGORI PERTAMA

(personal blog)

1. KATEGORI PERTAMA
2. Link blog yang sah dan tak private
3. Nama glamer yang korang nak dipanggil dalam dunia blog nih
4. Jantina korang

Jangan malu-malu jangan segan..

NEVER SAY NEVER..peace!!