Monday, July 1, 2013

Isu Orang Ketiga

As-salam,

Hai..

Isu orang ketiga ini telah lama berlaku..di sini orang ketiga bermaksud..orang yang berada di antara perhubungan antara lelaki dan perempuan..orang ketiga tidak semestinya perempuan, malah ianya boleh juga lelaki..

Orang ketiga akan muncul apabila salah seorang pasangan kita tidak lagi mempunyai persefahaman yang baik dan pasangan menjadi bosan..seringkali terjadi di sekeliling kita..kadang kala kita tidak perasan..perhubungan yang telah terbina kukuh mungkin juga boleh terurai dengan mudah..

Kita sebagai manusia sepatutnya tidak baik untuk mempermainkan perasaan seseorang semata-mata untuk kepentingan diri sendiri..biasa yang kita dengar " what goes around. comes around..yang kita panggil karma..apa yang kita lakukan..akan terkena pada batang hidung sendiri..

Mungkin perkara ini tidak pernah berlaku kepada kita..bayangkan satu hari benda ini terjadi kepada diri kita..apakah akan berlaku?? penuh persoalan di dalam kepala aku..jadi renung2 kanlah..jika sudah mempunyai pasangan..jagalah ia sebaiknya..orang kata jodoh di tangan tuhan..berdoalah yang terbaik untuk diri kita..

mood: MC