Saturday, December 18, 2010

Rupa Paras Tidak Perlu Dalam Berblogging

Assalamualaikum..dalam blogging rupa tidak semestinya memainkan peranan..yelah orang cakap kalau rupa cantik..memang dah kelebihan dekat situ..mesti ramai followers punya..ye ke tidak ni eh?..hehe..fikir-fikirkan lah ye..bagi aku tidak perlu kot..sebenarnya dari segi penulisan dan juga info-info menarik lebih penting untuk menarik blogger-blogger lain..

Tapi kalau entri kita da menarik.namun masih tiada readers or followers nak buat macam mana..itu biarlah mereka yang membuat keputusan..bukan senang untuk menjadi senangkan..so, kita perlu lah promote blog kita di mana-mana je..kt FB, YM dan lain-lain..So, rupa tidak berapa nak menjaminkan..banyak lagi alternatif lain yang kita boleh buat untuk jayakan blog kita..

Rupa paras ni mungkin sebahagian kecil dalam memainkan peranan dalam berblogging..takkan lah kita tengok blog tuh..tengok orang dia tak lawa atau hensom..then kita tak nak follow..tak boleh la macam tuh kan..Tabiat macam tuh perlulah dielakkan..itu saja dari aku..

NEVER SAY NEVER..peace!!

27 comments:

Anisa Hang Tuah said...

yeahh
setuju
(:

Rozuan Ismail said...

rupa adalah bonus jugak..cuma kalau rupa cantik tapi penulisan kurang,orang pon naik bosan kan..

tapi,kalau macam cik epal dan hanis zalikha,rua ada dan penulisan blog dia best..pakej le tuh..mesti orang ramai attract utk follow diorang..betol x?

mylifemimie said...

yesss!!! thats rite bro! hehehe =)

Syafiq Rosli said...

anisa..hehe thank

rozuan..yerp seperti aku ckp la..untung la klu ada dua2 sekali

mimie..yeah..hehe

rabiatul said...

Betul tuu. Juni0r s0k0ng abg seni0r :)

AISYA humaira said...

memg untung kalo ada 2 2 skali. kelebihan. like hanis zalikha. ^.^ winkkkk. cam gak syafiq rosli . nengok. hensem! hehee

y-A-n-A said...

betul! betul! betul! :DD

fifymeow said...

sy stuju ^_^

Syafiq Rosli said...

rabiatul..hehe yela adik senior..hehe

aisya..haish puji ni ade ape2 ke..hehe

yana..yeah bgus2

fify..good..:)

Cik Kira said...

sokong entry ni.paras rpa memainkan
pranan jgak.hahaa^.^

AMMAR YASIR said...

Betul tu. "bukan senang untuk senang dan bukan susah untuk susah"

MOQ said...

sokong!!! mmg TERBAEK lah!!

Syafiq Rosli said...

cik kira..thank ya

ammar yasin..yeah statement plg besh

moq..hehe thank

AMMAR YASIR said...

hahaha... tu ayat yg selalu cikgu ammar bagitahu dulu.

Atika Natasha said...

lagi 1 kan..
kite p0n kena la ramah kan diri kite ngn bl0gger2 yg lain,jngah2 ke bel0g di0rang and k0men pape yg mnarik..huhuh..what u give,u get back kan?kan? yg pnting ikhlas u..

Syafiq Rosli said...

ammar..yeah..hehe

atika..yerp itulah yg slalu sy amalkan..

aien amalina zaidi said...

yeah..btol uh...yg pnting ctew kat blog uh...menarik..xwat owg yg bce uh bowink..heeee

Syafiq Rosli said...

aien..hehe yerp2..pndai attract orang la kan

nur dhiya' aida said...

agreed :))))))))))))))))

Rashafah Razan said...

yap...u right!!

nama.aku.lynn said...

yes!bagi aku,kkuatan blog ini pada pnyampaian masing2..paras rupa adalah bonuss..=)

Syafiq Rosli said...

dhiya..yeah thank eh

rashafah..good job..hehe

lynn..penulisan yg pntg kn

Zara Affendi said...

Zara sokong gak tuh! hehe.

inaISme said...

setuju !

Syafiq Rosli said...

zara..yeah thank eh

inalseme..:)

fahiraferra said...

strongly agreed! :D

Syafiq Rosli said...

fahiraferra..yeah..:)