Saturday, December 18, 2010

Followers Menjadi - jadi

Assalamualaikum..semalam ada blogger tanya aku..macam mana followers aku boleh meningkat dalam masa yang singkat..ini jawapannya Gen2merah..hehe..jangan risau tak susah pun..ada usaha adalah kejayaan..

First sekali..biasanya aku berblogwalking dekat bloglarian..aku akan terjah satu persatu blog..then aku follow dan tinggalkan jejak..itulah yang selalu aku lakukan..hasilnya alhamdulillah orang yang aku follow akan follow aku balik..walaupun tak semua..yang penting ada jugak..itu je..kita jangan nak mengharapkan..masing-masing punya hak untuk memilihkan..

Second..blog Ben Ashaari kan banyak buat segmen..kemudian nanti diakan ada listkan blog-blog yang join segmen dia..jadi aku jenguk la semua..rasa yang belum aku follow..aku follow..itu je..hari-hari kena buat..Kepada blogger-blogger baru yang lain..aku sebagai blogger baru..rajin-rajinkan lah blogwalking ya..hehe..Hasilnya anda akan teruja..

NEVER SAY NEVER..peace!!

13 comments:

Rozuan Ismail said...

syafiq dh join blog berapa lama ye?

Syafiq Rosli said...

rozuan..hujung bulan november

mia said...

huwaa...betol3..sokong sgt3..bw dan rajin tnggalkan jejak byk tolong naekkan nama blog..

Syafiq Rosli said...

mia..yerp..itulah salah satunye..:)

dilla adilla said...

btol 2... slain blog larian, blog abg ben pown senang nk cari blogger2 lain...

MiSzy DiaN said...

oOuh patut pn..rajin follow blog org lain yaa..

rabiatul said...

Congrats. I'm d0ing the same thing t0o. :)

Syafiq Rosli said...

dilla..hehe btol tuh mudah..

dian..mst la..ngeh2..ikhlas tau

rabiatul..yeah good

Gen2Merah said...

wahhh... terharunya soalan saya kena jawab dalam entri ni.. thanxx

betul jugak ya.. Idea yang menarik daripada syafiq.. nak terjah semua blog yang saya belum follow..

Nanti saya akan cuba petua tu.. Thanx sebab sudi kongsi-kongsikan ilmu..

Moga blog Syafiq ini bakal menjadi terkenal macam Ben Asahaari nanti. Amin

Syafiq Rosli said...

huhu..no biggie la..kita xbaik kedekut ilmu kan..patut berkongsi2 bnda baik..amin..:)

Hishyamuddin said...

waaa....bagus kongsi rahsia..

Syafiq Rosli said...

hisyamuddin..sekadar berkongsi..hehe

pearl jade said...

yeayy dah jumpa
thanx 4 d tips dik..
nnt akk try plak.hehe
kalau follower akk naik,akk blanje adik mkn kt cafe world ya..hihi
gurau je