Saturday, December 18, 2010

Kemeriahan Hari Keluarga Di Melaka Wonderland

Assalamualaikum..pagi-pagi lagi aku telah dikejutkan oleh emak aku..huhu..mahu tidak mahu memang aku bangun lah..lepas je sarapan..emak aku suruh pergi beracun pulak..hehe..aku pun pergi la beracun dekat belakang rumah tuh..rajin jugak aku ni kan..hehe..semalam aku kan ada cakap..aku pergi Hari Keluarga..memang meriah gila lah..penuh sesak orang..macam semut dah..hehe..kulit aku pun naik hitam dah..aish..lupa pakai sun block..haha..pakai ke?? okeh mari kita layan gambar-gambar..


Setibanya aku di Wonderland..huhu..pukul 7 da sampai


Layan sunset dulu..hehe


Riang je tengok kanak-kanak bermain air


Hoho..tiket masuk Wonderland


Tuh dia..anak buah aku pun sempat nak berposing


Kemeriahan di Melaka Wonderland


Mascot-mascot Melaka Wonderland..berapa banyak da??


Aku dengan adik bongsu aku layan pelampung kembar..huhu


Terbaik wok..memang syok






Kelima-lima gambar di atas..adalah kawasan-kawasan superb beb!!


Haha..layan gelongsor dulu..


Setelah penat berhempas pulas..haha hitam sudah kulit aku..

Ni entri aku paling banyak gambar..catat rekod ni..hehe..kalau nak merasai Melaka Wonderland..datang lah Melaka ye..bertempat di Ayer Keroh Melaka..yeah..

NEVER SAY NEVER..peace!!

23 comments:

Rozuan Ismail said...

memang syok la kalau tgk gambar tuh..huhu..lg best dari sunway lagoon kot..setengah org kata la..

azrinrahim said...

haha..okaylah dapat jalan2 dan kenal orang ramai..rajin ker bro? boleh ah pinang akak ayie yang bljo kt US.. awl tahun 2011 dia balik malaysia..hehe jangn lupe aw..wakaka joke jer ..

y-A-n-A said...

oOo.. saya suke giler tengok maskot tu!! hahaha

Syafiq Rosli said...

rozuan..hehe sunway ade indoor n outdoor..not bad gak la..

azrin..haha walaweh promote akak ke..segan aku

yana..haha cumil kn

**sHiKinn** said...

OO Kat melaka pun ada wonderland..thanks..good info!nnti akak dtg melaka boleh dtg sini..

micky eyqa said...

yau.. mcm best je..

Mra Mastura said...

jom g lagi. hehe

azrinrahim said...

bukan promote lh..bro kata rajin..boly lah tolong abbie ayie kat kg nty.. tolong keje kebun..tinggal abbie dan umie.. haha yg len semua dah jauh2 n belajor.. tpy cme tinggal akak sorng tu jeah..bila tah nak nikah..meggong akak tu..blajo nk jauh2..tak gt dunia..blik malaysia pon susah.. walaupon umo bru 21 tahun..hohoh

Syafiq Rosli said...

shikin..sis ade je..baru je lg ni..hehe
boleh2..

eyqa..mmg menarik..huhu

mra mastura..jom2..hehe

cikgu ainura said...

syafiq : rm bape sekepala??
cam nak p jek laa.. dok melaka, tp xpenah g lagi...

kAmaLiaH said...

sy berbngga jdik ank mlake..hakhakhak

Syafiq Rosli said...

kamaliah..hehe..bgus2

Syafiq Rosli said...

azrin..haha segan aku ler..aku ni ape la sgt..

cikgu..kalau tak silap..rm30 kot..huhu

rabiatul said...

Wahhh, bestnya. Tak ajak p0n. Hehe.

rabiatul said...
This comment has been removed by the author.
Ain Zulaikha said...

untungla dapat jalan2x.. hehe

Syamimi Nazifa said...

best kn g cne?
ite pon da g..
org mlke la ktekn..
ngee

Miss Yaty said...

bestnye bercuti..


jelesnye.

Syafiq Rosli said...

rabiatul..meh ler..hehe

ain..xdela..ni fmly day je..hehe

syamimi..hehe yerp not bad..

yaty..hehe xcti ke..

azrinrahim said...

relax ah bro..blum cuba blom tahuu..wakak promote aka plak ak nie ..adeh, sampai ak thu nie, grenty kena mbwbwk gn minah tu .. dah lh dia tu sengit tpi gmbira ad aka mcm dia..bila nk blik melaka nie..rindu nk lepak dengan akak kt pengkalan balak n jalan2 kt melaka dengan dia jer..nk join tak bro ?? haha

Huszaini said...

macam menarik!! berapa harga tiket dia??

Syafiq Rosli said...

azrin..haha nt ade masa bleh la..aku xdehal..

huszaini..maybe RM30

azrinrahim said...

haha, ad berani ker bro..hang kan takot perempuan..wakaka penat jer ajak akak ayie nty..huahua otak dia tu mereng..but apa2 pon nty ayie inform ah kalau dia dh blik n buat plan..incya-Allah kalau ad rezeki..