Saturday, December 18, 2010

Facebook Tempat Clash ,Cerai..Kenapa Laman Social Lain Tidak?

Assalamualaikum..eh ada lagi entri aku ni kan..hehe..idea tengah mencurah-curah ni..aku pelik mengapa dulu MYSPACE, FRIENDSTER dan bermacam-macam lagi tak pernah dipertikaikan isu clash atau cerai..kenapakah??mungkinkah ada kesilapan di situ?? penuh persoalan ni..hehe..jawab-jawab..aku tau isu ni pernah dibincangkan tapi aku cuma nak kaitkan dengan laman sembang sosial yang lain..takde lah pulak heboh sana..heboh sini kan..kalau FACEBOOK..pergh!! siap paper masuk lagi..tak faham aku..

Memang banyak keburukan laman sembang sosial berbanding kebaikan..benda-benda ini bergantung kepada diri masing-masing bagaimana harus dipergunakan..tak salahkan kalau nak bermain chatting atau berkenalan..tetapi perlu lah ada bataskan..ye dak?? kalau dah sampai cerai berai tuh..memang dah berat lah..berdosa meruntuhkan masjid yang di bina..beringatlah..Sebenarnya semua laman sembang sosial sama je fungsi dia..Jadi gunalah sebaik-baiknya ingatlah orang tersayang..

NEVER SAY NEVER..peace!!

18 comments:

Rozuan Ismail said...

gelombang Facebook ni satu fenomena seluruh dunia..penangan dia bikin sawan..huhu

Syafiq Rosli said...

rozuan..tuh la tapi sebelum ni ms global jgk..tp xdelah truk sgt

nohfee said...

sebab facebook ni lagi byk function die dr myspace yang lame. hehe

forever love said...

dari pemerhatian atq..fs ngn ms tue tempat budak2 yg mula2 nk kenal internet...awl2 dulu..fb kn just utk bisness..tp sekarang dah jadi laman sosial..fs n ms dah macam mati..kalau ikutkan..user fb nie senang je nk publish semua benda..atq sokong @nohfee gak..betul gak kate die..fb nie byk function..uptodate...

Joy Norin said...

facebook...byk kenangan pahit dlm fb..aku nmpk benda yg x tersembunyi selama ni...

whitecappuccino said...

pokok pangkal, terletak pada nawaitu..tau batasan.

aien amalina zaidi said...

ain setuju..cam plik jerk kan knape lah bnde2 mcm nih jdik isu utk break kew hape kew an..adoi ai..ain pnah kene mcm nih..huhuhu...tp skunk xde spew halang ain nak buat ape..hahaha...tp knape lah ade lg owg yg pk mcm2...kalau ade fb pon bkn nye nak wat ape just nak cntc mmbr lme jerk kan...ade uh pk yg bkn2..huh..xphm tol...yg pnting tau dri ktew spew sudeh...

Syafiq Rosli said...

nohfee..mayb jgk la kn..huhu

forever love..ye x ye jgk..byk da slh gunakan

joy norin..huhu xpe2 buang je la yg phit tuh

white cappucino..yeah saya sokong sgt

+sHiR+sLiCk+ said...

NEVER SAY NEVER - THE FRAY... loile2.. hehe.. :P

Syafiq Rosli said...

aien..tuh la ramai orang slah tafsir..nak bwat mcm ne kan

shira..hehe yerp2

Osman said...

sebab Facebook impak dia lagi besar dari social site yang lain hehe :D

AMMAR YASIR said...

Kerana fb kawan boleh jadi lawan, kes pukul pun ada sebab fb. Tu keburukan fb kalau disalahguna. Tapi fb ni banyak jugak kebaikan kalau tidak disalahguna. Senang dapat kawan, info terkini dan apa yang best boleh promote blog. Betul tak?

Syafiq Rosli said...

osman..mayb la lgi meluaskan..

ammar..btul tuh..niat masing2 kena btol

y-A-n-A said...

fb tu berguna bila digunakan untk kebaikan.. tapi bila disalahgunakan yg jd bende2 xbaik tu..

Syafiq Rosli said...

yana..emm tuh la pasal..cm ne lah nk bndungkan

schaze zainn said...

hye syafiQ:

for me, yang penting tu batasan @ limit.
semua perkara yang kita buat kena ade certain limit, kalo tau limit mereka yang kurang cerdik ni tidak akan buat perkara-perkara yang pelik seperti yang dinyatakan itu :)

aida4eva said...

yang penting niat kita.law pndai jaga tgkh laku,xkan tmbul masalah. kan kan kan :)

Syafiq Rosli said...

schaze..yeah kita lakukan sesuatu mst la ade batasan kn..huhu

aida..yeah2..i agree..hehe