Sunday, November 21, 2010

SamPai sYurGa..

video 

Sampai Syurga

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
 
Sampai syurga..tempat kita belum tentu di sana..tapi bagi aku lagu ni membawa seribu makna..mahupun tuk laki2 dan jugak wanita..ni la lagu wajib aku time karaoke..memang xlengkap la kalau aku tak nyanyi lagu ni..huhu

Aku paling suka lirik dia..walaupun faizal tahir membawa lagu ni versi rock..tapi ternyata lebih ramai peminat yang meminati lagu ni..kalau la aku nyanyi lagu ni depan awek2 ke kan..agak2 cair tak..haha..gurau aje..perasan je aku kan..:)

Ape2 pun..aku banyak gak layan lagu faizal tahir..memang superb la..terbaik!!tapi lagu ni la paling aku suka..tuk laki2 dan wanita2 yang baru nak bercinta boleh la bagi lagu ni kat pasangan masing2..PEace!!


Tidak kEsaMpaian CintAnya..


Kata orang bila lelaki cakap pasal cinta, lelaki tuh dapat title " Mat Jiwang"..ish2 silap tuh..sebenarnya cinta ni adelah sebagai pelengkap hidup kita..tapi kat sini bukan la aku nak memberi pengertian apa itu cinta..tapi aku ingin berkongsi kisah cinta pertama aku dengan seorang wanita..

Bermulanya kisah aku dan dia, aku ni bukan lah seorang yang romantik tapi aku cuba memberi apa yang aku termampu tuk membahagiakan pasangan aku..Aku mengenali si dia melalui adik perempuanku..maklum la aku ni pun bukan la berani sangat nak memulakan perkenalan ni..huhu..

So, masa first time aku dan dia berjumpa, aku dan dia berbaju merah..huh!! warna kegemaran aku tuh..pada mulanya aku memang segan nak bersemuka dengan dia..tapi aku tinggi kan azam tuk tak nak jadi pemalu..lama kelamaan aku pun ok..

Pada  waktu perkenalan kami..dia masih bersekolah dan aku sudah melanjutkan pelajaran ke institut pengajian tinggi..seingat aku dia masih berada di tingkatan tiga..walaupun dia masih bersekolah tapi dia merupakan cinta pertama aku..aku memberi dia sokongan moral tuk berjaya..

Tapi pada suatu hari..tanpa aku duga..mak dia menelefon aku dan terus mengatakan hidup tak akan sempurna tanpa direstui keluarga..aku terkesima bila dengar..waktu tuh aku nak menangis, menjerit dan nak jadi gila pun ade..hmm tapi ape buleh buat bila family dia da cakap macam tuh..

Aku cuba tuk pertahankan cinta aku pada dia..tapi hari demi hari desakan mak dia membelenggu diri aku..Aku merasa diri aku bagaikan tersepit di tengah jalan..kadang2 bila bersendirian aku menitis air mata bila memikirkan..

Walaupun aku sangat menyanyangi dia tapi apakan daya mak dia mempunyai calon yang lebih baik daripada aku..aku sangat terdesak tuk melepaskan dia..hmm..hubungan kami sudah hampir setahun pada waktu itu..

Tapi aku sedih aku dan dia tak berkesempatan tuk tonton cete MY HEArt..ni la perkara yang aku ingat sampai sekarang..aku rasa menyesal sangat..Penderitaan yang aku alami ni amat la pedih..

Sewaktu aku terpaksa melepaskan dia..dia memberi aku Lagu MY hEArt kepada aku..bila aku mendengarnya..hati aku menangis..aku tak sanggup hadapi semua ini..tapi dari percintaan inilah mengajar aku banyak perkara..masa terus berlalu..Sehingga kini aku tak pernah berjumpa dia lagi semenjak aku dan dia berpisah..