Thursday, December 2, 2010

Aku Ini Wakil Rakyat, Okeh!


Salam satu Malaysia, wah ade ciri2 wakil rakyat tak..haha..Segmen kali ni memang mencabar kelakian aku..haha ade kaitan ke..mcm xde je kan..kalau anda semua beryakinan untuk jadi wakil rakyat..klik sini..ade berani ke..:)

Soalan2 pedas yang di ajukan oleh bro Ben Ashaari:
  • Tempat pemastautin anda ..
    Tempat tinggal aku di kampung pulai, DUN SERKAM..yeah..
     
  • Kelemahan serta kekurangan di kawasan anda ..
    Mengikut perhatian aku, kampung aku ni suka mengamalkan sikap pilih kasih..itu yang aku tak suka sangat walaupun duduk sebumbung..
  • Apakah perubahan yang akan anda buat di situ ..
    Seandainya aku dilantik menjadi wakil rakyat, haha sudah pasti aku bagi tiap2 bulan setiap rumah dapat RM100..kire macam duit bonus la..air dan elektrik aku bagi percuma..untuk dun aku je la..huhu..kalau satu melaka..kopak juga poket aku..huhu

  • Bagaimanakah anda nak menangi hati penduduk di situ ..
    Bagi aku ayat kena "power" la..kasi cair sume penduduk..aku yakin bila aku da jadi wakil rakyat aku akan berlaku adil kepada sume penduduk..tak caya UNDILAH AKU!!..:) (perasan lebih je ni)
     
  • 'Janji manis' anda pada penduduk di situ untuk pilihanraya akan datang ...
    Menjanjikan kesenangan kepada penduduk kampung..kasi upgrade aku punya dun jadi bandar..NEVER SAY NEVER..PEAce!!

Confirm Tak Tido Malam..

video

Salam..aduhai Zizan dan Johan korang memang lawak la..aku tengok video ni sorang2 pun sakit perut ler aku gelak..haha..Sempat lagi tuh nak sampai kn HOT CHICK AWARD di SHOUT AWARD..hoho video aku pinjam dari adil ashraf, member kt facebook aku..

Paling xleh tahan Zizan kutuk Johan bun "chick" ..haha itu pun jadi budak dua orang ni..bukan memang speaking lagi sampai tersasyul..haha..Ape2 pun korang layan je la video kat atas ni..Aku pasti ade lagi yang tak tengok ni..saksikan la..NEVER SAY NEVER..Peace!!

Kena Jawab Dengan Jujur!!

Salam2 to all..aku lagi telah di tag Siti..demi menjaga hatinye aku jawab la..hehe..gurau je..

Name : Syafiq Rosli 
Full name : Mohd Syafiq bin Rosli
Sibling(s): Sulong daripada 4 adik beradik
eye colour :Hazel
Shoe size : 9/10
Height : -167cm
What are you wearing right now : Kain pelikat
Favourite number : 12
Favourite drink : Nescafe ais
Favourite month : Jan
Where do you live : Melaka Bandaraya Bersejarah
Hair : - Spiky..:)
Favourite breakfast : Nasi lemak and roti canai

-Have you ever-
Broken a bone :Never
Been in a police car :Yes I have
Fallen for a guy/girl in a short period of time : Maybe
Fallen asleep in school : Always, huhu
Broken someone's heart : Sometimes
Cried when someone died : Maybe
Swam in the ocean : Yes I have
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Not yet
Saved e-mails : Yes
Been cheated on : Yes I have

-What-
Your room look like : Like a castle..hehe
What is right beside you :Mirror
What is the last thing you ate : Nasi lemak

-Ever Had-
Chicken pox : Yes
Sore throat :Always because i like to karaoke..hehe
Stitches :What is it?..maklum la lembab skit..huhu..anggap je la xpenah..:) 
-Do You-
Believe in love at first sight :Maybe, sometime
 Like picnics? : Like very much


-Who- 

Who did you last yell at? : Not
Who was the last person you danced with? : Secret..hehe
Who last made you smile? : My family

-Final Questions- 

What are you listening to right now? :Fan
What did you do today? : Hang out
Are you the oldest? : Yes
Indoors or outdoors? : Both

-Last person who-

You talked to on the phone ? : My friend
Made you cry? : Not yet
You went to the mall with ? : My friend
Who cheered you up ? : Everyone

-Have you-

Been to Mexico ? :Nope
Been to USA ? :Nope

-Random-

Have a crush on someone? : Nope
What books are you reading right now? : Magazine Remaja
Best feeling in the world? : Fly away
Future kids name? : Not yet think
Do you sleep with a stuffed animal? :No la
What's under your bed? : Pillow, and other things..hehe
Favourite sport (s) : Futsal, football, badminton..
Favourite place : Paris
Who do you really hate? : Nope
Do you have a job? : Student
What time is it now? : 2.46am


Calon2 yang di tag

aisyahumaira



Aku Suka Blog Ini..

Salam2..hehe..Aku baru je balik dari men boling..5 game tuh nak tercabut tangan aku men..haha..tapi yang bestnye aku menang sume game..yeah..apa boleh buat da nasib badan..huhu..hari ini aku rasa bertuah di tag sis SINAR RAUDAH..:).Aku kena jawab soalan..hehe..boleh ke tak ni kan..kite saksikan..

Pernah hilangkan barang rakan dan buat2 tak tahu saje?

Buat masa skang barang yang aku pinjam belom hilang la..maklum la..aku ni cermat guna barang org..ceh2 nak berlagak lak kan..So far xde la..selamat dipulangkan ke tuannye kembali..:)

Blog sendiri dibuat berasaskan apa?
Blog aku dibuat apabila aku tertarik melihat adik aku berblogging..sebelum ni aku mmg buta pasal blog..aku hanya mendengar orang bercakap mengenai blog..Oh silap la..bila aku da tau..aku da jadi ketagih dengan blog...hehe

Berapa kerap anda blogwalking?

Kebiasaannya hari2 tapi aku hanya sempat tengok beberapa blog je..tapi mulai saat ini aku nk tingkatkan lagi blogwalking aku..:)

Perkara yang paling memalukan dalam hidup anda?

Usha awek tapi tak berjaya..haha..

Berapa anak yang anda impikan selepas perkahwinan?

Aku hanya bergantung kepada rezeki..ceh2 ayat xleh tahan kan..

Berapa lama anda boleh tahan nafas?

Eh ni mcm nak masuk olimpik je..hehe..aku tahan sekejap jela..dalam 15 ke 30 saat kot..hehe..kalau btol la..

Jika anda terkentut dalam lif yang penuh orang, anda buat apa?

Aku buat2 pengsan la..haha..boleh gitu?

Apa haiwan yang anda rasa orang lain tak tau tai anda tahu?

Tikus sebesar manusia yang terdapat di Amazon..

Selesai sudah kita tengok sape yang kena..hehe


nah amik..hehe