Tuesday, December 21, 2010

Kesian Abah Aku

Tiada siapa yang sangka..rupa-rupanya rajin jugak abah aku ni menyambung pelajaran di USM..dua hari yang lepas baru je dia sampai rumah..kesian dia aku tengok..dekat sana..dia kena basuh baju sendiri..buat air sendiri..macam-macam lagi la..abah aku kerap kali jugak menelefon ke rumah..yang paling kesian..sampai hari pun dia tak ingat..huh! dalam kepala aku..pergh teruk jugak abah belajar ni..siang malam dia kena mengadap test je..maklum la..amik degree pulak tuh..memang tak duduk diam lah..

Anak dia sendiri pun terkontang kanting belajar ni..huhu..tetapi bila dia balik dari Penang ni..dia terikut-ikut dengan perkataan " APA BARANG "..cakap je mesti nak selit apa barang..bukan main ranggi pulak abah aku ni..hehe..terkejut jugak aku..gaya da macam orang muda dah..padahal umur nak masuk sweet 50..hoho

Tadi memang best la..abah aku ni bawak kami sekeluarga ke ikan bakar Parameswara..memang sodap lah..kembung perut aku makan..haha..bermacam-macam lauk..antaranya ketam, udang, sotong dan ikan..gila bayang aku sekejap dekat situ..haha..blur-blur tengok makanan..nasi lomak aku bantai 3 bungkus..haha..yela dah lama tak perkena ikan bakarkan..thank to abah sebab belanja kami sekeluarga..yeah!! dengar-dengar khabar angin dia nak bawak kami pergi bercuti..haha..memang tak sabar aku..tapi aku ada tugas diberi oleh dia..aku kena basuh kereta dia..huhu..tapi takpe.aku memang rajin jugak..haha..

Wish for Abah..hope sama kita dapat degree..ALL DA BEST!!

NEVER SAY NEVER..peace!!

20 comments:

Sepi tanpa mimpi said...

abah kau buat fulltime ke weh?

Syafiq Rosli said...

sepi tanpa mimpi..xlah epjj je..

AISYA humaira said...

rajin tol abah u!.. *kagum* !

Syafiq Rosli said...

aisya..hehe thank eh

zie~azharizalira'z said...

wuu,, bgus2,,smgt blaja 2 y kte nak,,^^,,ira pon sme,,sme2 amik dgree dgn abg ira y da nk 40an 2,,,:)

Syafiq Rosli said...

zie..tuh la bkn sng kn nk cari smgt tuh..yeah sm2 doa smga berjaya

~SYAZ~ said...

tahniah syaz ucapkan utk abah syafiq..smbong degree tu~~bgos betol..
boleh jadikan abah syafiq sendiri as your idol kan??..

Syafiq Rosli said...

syaz..u r rght..:)

fifymeow said...

rajin nye... klh bdk2 muda (mcm i ) -,-

Sepatu Hijau said...

salam

menuntut ilmu selagi terdaya...

Syafiq Rosli said...

fify..hehe..adela skit2..

sepatu hjau..salam btul tuh kn..

Norhafiza said...

besar pengorbanan abah syafiq tu..kita sebagai anak kena beri support ya!
ye la dorang dlu2 xde modal nak sambung belaja..skang kemudahan dah ada..Abang (suami) kakNo pun duk study skang tp syukurlah tiap ujung mgu je p..lagipun dekat je..ala Labuan ni x beso mn pun..hr lain keje cam biasa..jd terurus la sket..

Syafiq Rosli said...

norhafiza..wah ye ke..all da best to suami kak nor jgk..spirit tuh yg pntg kn

Niza said...

kagum dgn semangat org sweet 50..hehehe. syafiq pun mesti boleh!! hubby sy pun blaja..demi ank2 jugak. saya insyaAllah...satu persatu

Syafiq Rosli said...

niza..hehe dia bersmgt..nk bwat mcm ne kn..huhu..so me n kluarga support dia..wah bgus2

Rafidah Bakri said...

abah awak kat USM mana??
kampus induk @ kejuruteraan @ kesihatan???

Syafiq Rosli said...

rafidah..dia epjj je..dia amik bhgian management

micky eyqa said...

yeay!! my uncle is da best

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sosok seorang abah yg perlu diikuti dan dikagumi!:D

Syafiq Rosli said...

eyqa..yeah thank eh

fifiey..iya itu mungkin aku ikuti..:)