Thursday, December 16, 2010

Dulu aku nakal !






Assalamualaikum..aku baru je open laptop ni..tup-tup tengok ada segmen dari bro Ben Ashaari..hoho kali ni memerlukan aku untuk menceritakan pengalaman di sekolah..ayuh kita saksikan..nak join sila klik..

Sekolah

Sekolah Kebangsaan Pulai (1996-2000)
Sekolah Menengah Kebangsaan (A) Sultan Muhammad (2001-2005)

Jawatan

Pustakawan
Pengerusi Kelab Bahasa Inggeris

Guru Kesayangan

Cikgu NorazuAsma (Biologi)
Subjek Paling Disukai

Matematik sebab senang..hehe

Subjek Paling Tidak Disukai

Tak baik tau tak minat..huhu

Kawan Baik Semasa Sekolah

Member-member satu badge dengan aku

Cita-cita Masa Sekolah

Macam biasa pilot..layak ke?

Artis Favourite Masa Sekolah

Linkin Park

Perkara Yang Tidak Dapat Dilupakan Masa Sekolah

Hoho..paling yang aku tidak dapat lupakan aku tertidur semasa azan zohor sedang berkumandang..tiba-tiba datang warden aku bawa kayu hoki..Pergh dapat layanan mesra sekali la..terkejut aku..haha..lepas tuh apa lagi aku disuruh berlari keliling padang sambil memakai kain pelikat..huhu..itulah nasib aku..:)

Jika Dapat Kembali Ke Zaman Persekolahan, Apakah Yang Aku Akan Lakukan 


Wow..soalan cepumas ni..kalau la aku kembali ke zaman persekolahan aku ingin belajar bersungguh..hoho..betul ke aku ni..


Ceritakan Kenakalan Yang Tak Dapat Dilupakan Sewaktu Sekolah Dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )


Zaman persekolahan merupakan zaman anak-anak muda sedang membesar..kata orang..waktu ni proses pembelajaran sedang berlaku..huhu..Macam aku ni memang cukup nakal maklum la pusar dua..hehe..Paling nakal aku pernah buat, aku pernah catat sejarah Malaysia..sebab apa aku cakap macam tuh..mau taknya bil telefon aku pernah cecah RM888..cantikkan nombor tuh..orang cina kata banyak ong..haha..lepas tuh apa lagi..kena lecture dengan family aku la..

Dekat sekolah perkataan " FLY " memang famous la..hehe..betul tak kawan-kawan..tipu la siapa yang duduk asrama tak pernah fly..hehe..syok lah..boleh pergi CC..main game..dan banyak lagi lah..:)
Kadang-kadang aku ni suka ponteng PREP..orang kata macam kelas persediaan lah..memang malas gila aku nak pergi..mengantuk lor..Jeng-jeng..jangan tak tahu aku ni memang kaki tidur waktu sekolah dulu..haha..cikgu punyalah khusyuk ajar dekat depan aku tertonggeng dekat belakang tidur nyenyak..haha..nasib baik SPM lulus..hehe..itulah kisah aku..

NEVER SAY NEVER..peace!!

16 comments:

Rozuan Ismail said...

biasa la bdk asrama fly..ni mesti selalu order ration kan..beli makanan dari luar..kan diharamkan..huhu..pernah jd tokang ke?

Syada said...

hahaha.. bila menceritakan tentang zaman persekolahan..byk betul kenangan..seronok!!

MAU KEMBALI KE ERA PERSEKOLAHAN

Ainiaa♥ said...

alhamdulillah laaa lulus kan.
eee ain nak spm next yearr.
hope lulus jugak :D

bayi beriman said...

when i am read this entry i refreshing back to my old momento .hee~
rindunyerr zaman skola ;)

lai2 , singgah blog saya jap

http://bayiberiman.blogspot.com/2010/12/tlg-jawab-betul-ke-aku-belagak.html

;)

Syafiq Rosli said...

rozuan..haha itu sangat bese la..hehe

Syafiq Rosli said...

syada..tau xpe..rasa rndu sgt3 kn..

ainaa..ye ke..all da best eh jgn jadi mcm sy..hehe

bayi beriman..btol tuh tp nak bwat mcm ne..zaman sentiasa berlalu

y-A-n-A said...

dok hostel plg best lh!! :DD

rabiatul said...

Nakal jgk abg seni0r ni ye. Hehe.

Syafiq Rosli said...

yana..tau xpe..hehe..heaven la..

rabiatul..haha mn ade..

Joy Norin said...

seb bek kayu hoki tu tak melayang kat muka..hehe

Syafiq Rosli said...

norin..haha tau xpe..

!!- a.y.u -!! said...

biase la zmn2 baru nk knl dunia sebenar.. haha..

daya | yuya said...

ohh bru i tau u tue dr i 2 thn , heheh :DD

Syafiq Rosli said...

ayu..yerp..ye la zaman nak meningkat naik kan..

daya..hehe ye ke..:)

MiSzy DiaN said...

besa ar tu bila tido kt kelas..pastu warden dtg kena suh denda..
and plg best..
escape asrama..kan...hehe..

Syafiq Rosli said...

dian..itulah perkara mnyeronokkan..hehe