Monday, December 13, 2010

Lemat Semangat Sebab Blogging?

Assalamualaikum..petang tadi aku adalah jugak blogwalking..atau pun jalan-jalan baca blog..hehe..sama je la kan..aku ada terperasan seorang blogger..aku rasa tak perlu mention la nama dia..aku tengok dia macam kecewa sangat dengan blog dia..bagi aku no need to dissapoint la..blog ni merupakan hanya sebahagian kecil dari hidup kita..

Memang la mula2 buat blog dulu pelbagai tohmahan kita dapatkan..tapi bila sudah berjaya ramai je yang rapat..kita anggapkan semua kritikan itu sebagai satu platform kita untuk menjadikan lebih bersemangat..biarlah segala kritikan itu buruk di mulut tetapi jangan biarkannye memedihkan hati kita..

Dulu..aku jugak takut2 nak ada blog..yelah takut kena kutuk la..maki la..anggap je itu sebagai asam garam dunia blogging..okeh la macam ni..tak semua orang suka apa yang kita lakukan..jadi lakukannya untuk kepuasan diri sendiri..jikalau masalah sebegini kita tidak dapat hadapi..bagaimana suatu hari kita menjadi pemerintah dan mempunyai pelbagai masalah..sanggupkah anda hadapinya??

Selagi kita mempunyai semangat yang begitu..aku yakin segala anasir2 luar tidak dapat mempengaruhi pemikiran kita..just take it easy la..sekian..NEVER SAY NEVER..peace!!

15 comments:

beeha ben said...

pernah takut nak bagitau ada blog kat kawan-kawan..hee..

skrg dah mengaku ada blog..hee..

mOoN said...

same to Me here...kawan-kawan dapat tau pun bila sorang tu nmpk Me tengah update blog...but u know wat,, after dat diorang pun join blogging...best!! =)

nama.aku.lynn said...

betol!tak semua suka apa yg kita buat...and,xsemua paham tentang dunia blog ni..

Green Apel said...

betul2,ika setuju ngan pendapat syafiq, kekadang kita jadi lebih mementingkan perasaan orang lain berbanding diri sendiri, kritikan yang ada biarlah membina kekuatan sendiri,take it easy, always positive, ceh tetiba plak motivate diri sendiri, peace..hehe=0,

Ummi Dania Yasmine said...

jangan takut dengan kata2 tak elok tu. teruskan perjuangan anda!!!

kekadang tu penyakit 'M' melanda juga...he he he....

mira.una said...

jap2
lemat tu apee ye?

Ayuni said...

hikhik, ske post nie...

Annie said...

Saya sebenarnya dah lama buat blog, post mencecah 400, tapi jarang buat blogwalking, promote blog sebab nanti kena caci maki. Keke. But lately rajin pula jenguk2 blog orang and mula expose blog sendiri.

Thumbs up for your post. Salam Ziarah.

Anonymous said...

ape yg kamu ckp tue btl....sy suke ayt nie..'xsemua org suke ape yg kite wat..'so,no wonder lah...kite same je...suke xsuke hak masing2...right?

Amy Syaquena said...

As'salam..

itulah asam garam dunia blogging yang harus kita terima...

- abdul hadi abdul muti - said...

biase la. aku pernah sampai gaduh gaduh, blog punye pasal.

Puteri Iqa Izyan said...

mcm terasa je. haha. *tipu

lumrah la kan..bukan senang nk jd blogger nih. kne kuat. :D

nohfee said...

pekak kan telinga, buta kan mata..
ignorance is a bliss.
heheh

akuwanblur said...

blogger itu unik..

encik syfiq. sila jenguk nie. http://akuwanblur90.blogspot.com/2010/12/dear-diary.html

Syafiq Rosli said...

Beeha ben..xperlu tkot la..bgtau je..tplg pada mereka nk bc ke tak kan..

moon..wow itu satu perkara yg positif..hehe

lyn..yep so kita bwat je ape yg kita mau kn

green apel..bgus2 pandangan awak sgt bernas.

ummi..hehe pnyakit M perlu la dihindarkan ye..

ayuni..thank a lot ya..

annie..jgn tkot la..biarkan aje..yg pntg smgt kna utuh

anonymous..yep itu sdah pst hak msg2 kn

amy..sis tau xpe inilah dunia blogging kn..

hadi..wah kritikal btol ni..

puteri iqa..hehe yeah chaiyok2

nohfee..nice komen la..

wanblur..yeah btol2..