Monday, December 20, 2010

KENANGANKU SEBAGI BLOGGER






Assalamualaikum..haa ada pun segmen dari bro Ben Ashaari..confirm aku nak join punya..hehe..yela daripada takde entri..ini pun dapat membantu..hehe..okeh mari jawab soalan..


  1. Tarikh lahir blog anda ..

    Blog ini dilahirkan seingat aku dalam July 2010..tetapi aku active lebih kurang sebulan..sebenarnya aku pun tak tahu macam mana aku boleh sign up secara tiba-tiba..namun tidak rugi bagi aku..kerana aku telah jatuh cinta dengan blog..:)

  2.  Punca kelahiran blog anda 
     
    Kelahiran blog ini lah menyebabkan aku ragu-ragu..pada masa tu aku tengah cari sesuatu dekat internet..tiba-tiba benda tuh memerlukan aku untuk sign up..kemudian aku pun sign up lah..tengok-tengok blog ni yang keluar..aku tak tahu apa-apa pun masa tuh..so, aku tanya member aku..apa ni? dia jawab ni blog lah..hehe..aku pun tersengih

  3. Orang pertama yang jadi follower anda 
     
    Orang pertama yang jadi follower aku ialah Luahan Rasa Hati Nurulain

  4. Entri pertama anda sebagai blogger 
     
    Entri aku yang pertama mengenai kisah hidup aku..Kehidupan Kanak-kanak Ribena ku
     
  5. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits 
     
    Aku pun tak pasti lah bro Ben Ashaari..biasa mungkin segmen-segmen yang aku join kot..hehe..

  6. Blogger pertama yang anda jumpa ..
     
    Blogger yang aku jumpa iaitu memerangkap adik aku..Mira Shinbi
  7. Blog yg anda minat .. 
     
    Wow..memang banyak jugak lah..Ben Ashaari, Cik Epal, Darkbatman dan Eqbal zack..kalau nak ikutkan banyak lagi ni..Citarasa Rinduan, Sinar raudah..hehe tak terkira lor

  8. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger 
     
    Kenangan manis aku sebagai blogger ni..apabila aku dapat target 500 followers sebelum tahun baru..dan entri-entri aku dikomen oleh blogger-blogger yang jauh lebih berpengalaman
  9. Ceritakan kenanan pahit anda sebagai seorang blogger 
     
    Setelah hampir sebulan ni..aku rasa belum ada lagi pahit maung aku sebagai blogger..mungkin belum tiba lagi kot..huhu
  10. Impian anda terhadap blog anda .. 
     
    Impian aku tidak lah besar mana..mengharapkan orang menghargai penulisan kita..kalau jadi famous tuh tahu lah..hehe..mungkin itu rezeki namanya..
    NEVER SAY NEVER..peace!!

21 comments:

Siti Safiyyah said...

perghh dah dapat 500 leboh follower dah..tabik spring lah.. hehe, ape rahsia? meh share same.. :)

Syafiq Rosli said...

siti..hehe..alah usaha tgga kejayaan kan..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

mmg patut pon ko dpt follower rmai sbb ko mmg rjin BW and follow org..hehe

tabik ko la bro..hehe
ade tag nme ko kt blog aku..hehe

Syafiq Rosli said...

syafiqah..aku cuma lakukan apa yang terbaik..huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Teruskah impian itu.. kerana manusia yg berjaya kerana mempunyai impian

Syafiq Rosli said...

lekat lekit story..wokeh thank 4 da komen ya

Citarasa Rinduan said...

insyallah..

hasil dari sign up shafiq..akhirnya kita ditemukan

500 follower mmg satu jangkaan yang besar
tahniah..
semoga kamu dirahmati

makcek bukan nenek said...

congratz ^^
semoga berjaya dunia akhirat yaw bro.

Syafiq Rosli said...

citarasa rinduan..thank ya sis..amin

makcek bukan nenek..thank eh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah syafiq..sis sentiasa sokong syafiq

Syafiq Rosli said...

LM..thank LM..give me support

Lelord said...

hehehhehe semoga berjaya

Nordin said...

tgk bloger hebat2 semua buat diri ini lebih bersemangat. yeah! hehe

baju yang diperbuat dari spray

Syafiq Rosli said...

lelord..thank eh

nordin..yeah ayuh!!

Zana :) said...

keep blgging ^^

Syafiq Rosli said...

zana..thank a lot ya

rabiatul said...

Tahniah abg seni0r. G0od Luck !! ^_^

Syafiq Rosli said...

rabiatul..hehe thank

NUR NAIM BT GHAZALI said...

tankz mengenali saya
gudluck untuk awak jugak ye:)
follower yg banyak,amat membanggakan,hee

Siti Nur Amirah said...

tahniah ye..smoge dpt sgale yg di impikan..;)

Syafiq Rosli said...

nur naim..u welkem..no biggie ya..:)

siti nur amirah..thank eh