Monday, December 20, 2010

Nak Tarik Followers Cara Mudah

Assalamualaikum..tadi ada seorang blogger cute ni..dia tanya aku..macam mana nak dapat followers yang ramai..aku memang dah penah buat pasal entri ni..tetapi untuk tidak menghampakan dia..aku dengan rela hati membantunya..Jom kita tengok siapa blogger bertuah itu..hehe..klik

Ok cara-caranya..

  • Baca bismillah dulu..hehe ye kan..lebih berkat apa yang kita lakukan..
  • Rajinkan Blogwalking, kemudian jangan lupa tinggalkan jejak dan lebih senang kita follow terus..
  •  Perlu peramah..jikalau tinggalkan jejak di " shoutbox "..jangan lah marah-marah pulak kan..contohnya " hai blogger cute or hensem "..hehe..cubalah..
  • Cara penulisan di entri..ini jugak memainkan peranan..tetapi sebagai contoh walaupun tak pandai bermain kata..jangan risau..dengan berblogging akan mengajar segalanya..
  • Tajuk entri yang menarik..hehe kita kena pandai bermain tajuk supaya orang tertarik dengan blog kita..
Sekadar berkongsi..mengikut pandangan aku..:)

NEVER SAY NEVER..peace!!

25 comments:

Miza Yusof said...

thanks for the tips. akan cuba dipraktikkan :)

Siti Safiyyah said...

heh sapekah yg bertuah tu? eceh hehe..ooo itu dia rahsianye rupenye..bakalku prektikkan.. :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

betul2...aku pon tak reti nk main2 ayt maneh ni tp aku tulis sume berdsrkn hati yg ikhlas ni..cewahhh
hahaha

fifymeow said...

hehe. makaseh share.. awk umo brpa ek ?? huhuhu

sekuk tawa said...

aku nak cube wat praktikal pasal entry ni esok..eheheh...

nama.aku.lynn said...

best tipss!i like..=)

makcek bukan nenek said...

never say never yaw !
peace ^^
akan dipraktikkan .heheh

geramgaram said...

nice tips..try trick tuhh..huhu..best le lagu kt blog ni..

Syafiq Rosli said...

miza..good..try ya

siti saffiyah..hehe agak2 sape eh..kli je la

syafiqah..haha mcm tuh lg bgs la..

fify..me 21 lor..:)

sekuk tawa..all da best

lyn..hehe thank eh

makcek bukan nenek..yeah:)

nuR izyan said...

hoho..kate manes..cute&hensem..XD~~:)

zie~azharizalira'z said...

tips2 y bergune,,ira da lme blogging,,tp follower ckit je,,leyh gne an tips ni,,^^,,tenkiu

Syafiq Rosli said...

nur izyan..hehe..xleh eh

zie..amik la ira..:)

fifymeow said...

ouh. ingt kn 12.muahahahaha ;p

Syafiq Rosli said...

fify..haha boleh jugak

Zara Affendi said...

yeah! itu dia Syafiq! hehehe..

fifymeow said...

haha.. nk jugekk. upsr ari tu dpt brpa dik syafiq?hahaa
xp

IMANSHAH said...

owh itu macam ka abng kacak..hehe'

thanks ya

Syafiq Rosli said...

imanshah..haha kck mana la sgt

HaNa HoNeY said...

haha
betoi2
kne rajen blogwalking
usaha bnyk dpt la blasan yg mega banyak nye
haha
^_^

Syafiq Rosli said...

hana honey..tep2 tau xpe kan

rieyana ynn said...

nak cuba ni...'hai blogger handsome..'kahkah...;d

Syafiq Rosli said...

rieyana ynn..haha alamak..cair da ni..hehe

nur said...

hai syafiq yang cute..
hehe..
nice tips.. thanks
ALL IN ONE

Syafiq Rosli said...

nur..hye2 eh mn ade cute la..okeh thank

Mrs Beauty said...

Pergghhh...memang menarik entri ni...Thanks kongsikan tips2 menarik ni.