Monday, March 21, 2011

Penggunaan Warna Striking Dalam Berpakaian

Apa yang aku dapat lihat sekarang ni..dunia fesyen di negara kita semakin lama semakin maju..lagi2 dengan adanya designer2 muda dengan idea yang segar..huhu..jadi tidak mustahil lah..fesyen negara kita akan setanding dengan negara2 luar..pergh awat skema ayat aku ni..haha macam bersyarah lak..

Aku bukan lah arif sangat tentang fashion tapi boleh lah sikit2 aku kongsikan apa yang aku tahu..kepada orang2 yang lebih power dalam knowledge fashion..kalau aku silap..bagitahu ye..:) so today we mention about striking colour in fashion..speaking lah pulop..udah2 aku cakap BM..baru orang senang paham..:)

Okeh warna striking pilihan aku:


Hijau Muda


Oren


Merah


Kuning


Kesemua warna ni kalau korang pakai..aku yakin..sebatu lagi orang dah nampak..hoho..penggunaan warna striking dalam berfesyen..tak salah pun..cuma kena pandai matching apa yang kita pakai..baik aksesori kecil atau kasut yang di pakai..selamat mencuba ye..aku paling suka warna merah..favourite colour kot..huhu..

mood: tengah pikir nak pakai baju apa untuk ke kuliah besok..

9 comments:

zikeryhassan said...

tapi bukan semua orang berani pkai warna2 striking ni

SANDRA AZWAN said...

Pakai warna2 striking ini untuk lebih 'stand-out' dan lebih bertenaga!;-)

fasha said...

bagus la ade suke color striking...heee

Lizzie Yasmin said...

tgh pakai baju merah ... klu tgk comfirm skit mata... hehehe...

FaiZaH YaaKuB said...

suka sangat dengan kaler kuning..hehe

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag suka hitam dan kelabu. haha ;D

kinN~ said...

yeah kin setuju. kin suke kalau mix n match kan merah n kuning. hihi :)

APi said...

kaler hijau muda 2 aku ade 1..
memang sama..

Ewan said...

lebih tertawan kat baju je, coz baju contra je lebih..kah3