Wednesday, January 5, 2011

Kesian Fatin Liyana


Source: Yahoo image

Kesian aku tengok Fatin Liyana ni..tak pasal-pasal dah kena hentam dengan blogger lain berkenaan dengan fesyen tudungnya..kot ye pun nak tegur..tak perlulah mentionkan nama dan gambar ye dak?? Setiap manusia mempunyai harga diri ok!! Aku bukan lah nak backup siapa-siapa pun..tapi kita sebagai manusia haruslah respect dengan orang lain..barulah orang respect dengan kita..Kalau mahu menegur pun biarlah dengan cara yang berpatutan..bukannya Fatin Liyana ni buta or pekak pun..dia masih boleh mendengar..Aku bukanlah meraih trafik atau simpati berkenaan entri aku ni..aku cuma ingin nyatakan aku yang aku rasa patut..Aku dah faham sangat dah perangai manusia..memang tak boleh melihat kesenangan orang lain..aku jugak pernah merasainya..

For Fatin Liyana..segala dugaan yang berlaku biarlah ia berlalu..apa-apa pun lakukan apa yang patut dilakukan dahulu..abaikan semua ini..semoga tabah menghadapinya..all da best for ur exam..

NEVER SAY NEVER..peace!!

47 comments:

Nurfatin Liyana said...

gud :)

iszieylyanziy said...

sokong!!! xhormat hak, orang

teddyuna said...

yup.. agree x baik buat mcm tu kn? xpe lah spe yg watmc tu.. akan dpt blasan jugk nnti

nuRuL aZieRa said...

tu lah an... yang FL ni dh mintak baik2 suh remove, dia suke suki bg jwapan cam menyakitkan hati...
aiyooo.... sngt kesian kat FL.... ~_~

Syafiq Rosli said...

nurfatin liyana..huhu nama dah sm ni..hehe

iszieylyanziy..tau xpekan

teddyuna..huhu harap2 bgtu lah

nurul aziera..tauxpe..dah la orang tuh nk exam..

Gayahspears said...

ntah la.. macam2 hal skrg..fuh!! cian2

Syafiq Rosli said...

gayahspears..tuh la xtau nak cakap mcm mn

DIRIKU said...

hohoho..tetibe rase nk buat entri psl ni gak...boleh?
:D

ADfeez said...

pertama kali dengar... apa cerita nie??? tatau pun...
tp fatin liyana nie comeyyy kot....
die ke yg bawk trend pakai headband ast tudung tu??? ingtkan cik epal...

duan lang said...

ish..bese la..xsemua org suke ape yg kite wat..harap die bersabar~

me suya said...

kenapa ng isu tudung die?
Suya tak terbaca lagi ni..
isk3 macam2 ragam la manusia ni

ahsfantasy24 said...

alhamdulillah die da buang
gmba faten, teruk betul men sal
maruah org nei..adui~

yanae mohamad said...

erm ~
pelik tol..
rasenye xde salah pon fatin pakai fesyen camtu..
maybe org tu dengki sbb die tak pandai fesyen cam fatin..

MAPPIAU said...

betul tuh nak menegur ade care. ape la kes sampai macam tu sekali, si fatin tuh rasenye takde pun kacau sape2 alih2 kene pulak macam tuh

simpati jugak dengan die :(

::NelyLeyana:: said...

mcm backup awek je bunyi.
uhuhu :)

Farahanis Waheda said...

pasal apa ek ? tertinggal betol latets news skg ni ..

iamfareezyusoff said...

agree! serious rasa takpatut. siap letak gambar + mention nama taktahan tu!

aienz nawawi said...

sokong3 . setiap org kena respect sesama sendri
ta boleyh la jatuhkan maruah org lain sesuka hati

mamawana said...

Assalam..

Fatin Liyana ada lebih dari satu blogger ker? heeee... mama perasan sorg ajer.. ya lah kan. Respect other people to be respected. Saling menghormati. Jaga tatasusila, terlajak perahu bleh di undur terlajak kutuk buruk padahnya. Tegurlah cara bijaksana berhikmah.

Mwana rasa cam nak wat GA, pasti ada hadiahnyer. Extra gift kalu ada yg sponsor. Tungguuu... any ideas?

~boy @ Mr. K~ said...

A ha.. kesian kat dia..
Semoga dia tabah...

Ujang9897 said...
This comment has been removed by the author.
fittiariri said...

ntah pape jew org tuh...cian fatin

YanaMIB said...

wah gosip...ujang nyer skandal?? kah kah kah...

Amy Syaquena said...

kesian dia semoga dia tabah ye..

athirah said...

skt kepala baca ulasan psl ni.. adehh

arep_lockermonth said...

hurm..macam2 tul manusia nih!

Ujang9897 said...

pikir positif jer..hee

Shaheila Malek said...

hohoo..ada yg hentam dia ker, bagi saya x slh dia buat gaya apa pun, dia still bertudung kan,

sy pun ada ikot cara dia bertudung, she the best lah dlm berfesyen.. ^^

mizz sue said...

EE...TAK BAIK TAU

Syafiq Rosli said...

diriku..boleh je..hehe tgh panas lor..

adfeez..hoho cik epal pun ada gak nama dia..memang perang besar lah..

duanlang..tau xpe bro..harap dia kuat menempuhi sgla rintangan

me suya..ntah dia cakap awek tudung mncapap..mls nak buat link dia..nazirul hazwan ade..

ahsfantasy24..owh dia buang eh..bgus lah..

yanae..yg menegurnye lelaki..ntah la..poning kpala..hehe

mappiau..tuh la..kalau kita kacau dia tanpa usul periksa cnfrm dia melenting jgk kan

nely..hoho..xde lah..cuma xleh terima cara dia menegur..

farahanis..bro nazirul hazwan ada link dia..pasal isu tudung ni haa

iamfareez..tuh la..memang berani mati pny orang

aienz..tuh la..kalau nak tegur pun biar beradab

mamawana..satu je lah..hehe..wow mcm menarik je bny tuh

boy..tau xpe..sama2 kita doakan

fittiariri..haha aik ujang sume dia nak skandal..haha

amy..sis tuh la mudahan..

athirah..haha harap bersabar

arep..bese la..sape lah xknl perangai manusia

ujang...tau xpe..positif thinking is the rght choice

shaheila..aha tuh la dia dah bertdg pn slh..yes fesyen dia mmg cntk

mizz sue..btol tuh

wunny said...

ea?? xpela.. stiap org de pndgan:)

Mazlina Mokhtar said...

xperlah, anggap ianyer dugaan utk menjadi lebih baik..

Syafiq Rosli said...

wunny..tuh lah tapi cara nye xbtul..

mazlina..btul tuh..kena tabah kan

apezs shah said...

Salam.

Betul juga tu.. jangan terlampau sangat untuk menegur org.. Kita ada adat, berbincang dengan adilnya dan privated. jangan biarkan org lain tahu, dah boleh membawa keaiban org tu.. Tak ke namanya berdosa.

Syafiq Rosli said...

apezs shah..tuh la..kita ada cara yang betul

efa said...

erk pasal macam tu pon nak tegur...ee..tah pa2..apa2 pon menegur biar bertempat...sesuka ja haish..cian fatin..apa pon hope fatin tabah erk..simpati sama dya..dah heboh2 dah kes ni...paling tak leh tahan pasal warna pon jd isu ish pelik eh...

Syafiq Rosli said...

efa..tuh la..ntah kenapa ntah orang tuh..biarkan je lah

Syafiq Rosli said...

efa..tuh la..ntah kenapa ntah orang tuh..biarkan je lah

Ct Arina said...

ape yg x kene dgn tudung die? ok je pn. nk mendengki tu ade je. ish2

Syafiq Rosli said...

ct arina..diorang cakap menjengkelkan..xpham lah

tya said...

sokong :)

Nana Liyana said...

ape ni sape yg ckap bukan2 kt FL ? meh bg sy link dier ! nk ketokk ckit pale mnusia tu . !

Syafiq Rosli said...

tya..yeah2..

nana liyana..sy malas nk link kan..sian

Papa Mifz said...

kesian lak kat FL ni eh...harap dia sentiasa tabah la...abaikan pandangan2 negatif tuh...

zikri said...

laaa..ni junior aku ngn pojie kat sbpis dulu :D

mushroom said...

tak tahu menahu pulak pasal perkara ni.. sekarang baru tahu dia kena hentam =.=

Anonymous said...

chincha babo..! bagi saya, cara dy bertudung tu dah kira ayu dan solehah... sebabnya, saya pun pakai tudung macam tu gak.. cuma saya nak tegur kat wanita yang suka pakai tudung nampak leher (example macam scarf/shawl yang memang sengaja dililit menampakkan leher),, stop pakai macam tu.. sama jer macam orang tak pakai tudung.. walaupun saya baru 15 tahun, tapi saya beri teguran brdasarkan agama... but kalau Kak FL ni, I think tak kot... saya sendiri minat giler ngan dy n perangai dy yang tak control cun n cool...
ok just cheers..! DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER... JUDGE PEOPLE BY THEIR HEART... ^_^