Wednesday, January 5, 2011

Jikalau Pasangan Anda Bersifat " Childish "

Assalamualaikum..malam ni nak bincang sikit lah pasal topik cinta-cinta ni..haha pandai ke aku?? dah cukup umur ke aku ni?? haha..cukup la kot..ni haa..aku nak cakap sikit..korang suka ke kalau pasang korang bersifat keanak-anakan..best ke macam ni?? mungkin ada setengah-setengah pasangan boleh menerimanya..tak mungkin ada yang janggal untuk menerimanya..

Bagi aku tak salah pun " childish " ni..cuma kena bertempat la kot..yelah kalau sepanjang masa asyik " childish " je..korang pun mesti rasa meluatkan..sebagai contoh kita bertanyakan soalan yang serius..tetapi malangnya pasangan kita menjawab sambil tergelak-gelak..mahu tak angin satu badan..haha..sebenarnya memang best kalau pasangan kita bersifat " childish " orang kata memang meriah lah hubungan kita..ketegangan dalam hubungan pun boleh berkurangan..tapi kalau setiap masa nak macam tuh..memang tak boleh lah..kena bergantung pada keadaan..ye kan??

Sekurang-kurangnya kalau pasangan kita ni " childish "..ada kalanya tak lekang senyuman dari mulut kita..asyik tergelak je dengan gelagat keanak-anakan pasangan kita..cuma aku harapkan..biarlah berpada-pada ok..sekadar berkongsi apa yang aku rasa..

NEVER SAY NEVER..peace!!

23 comments:

MAPPIAU said...

errr errr kadang2 akak pun terchildish jugak lor huhuhu, hehehe kadang2 jer (eh ye ke nih ;P)

Syafiq Rosli said...

mappiau..haha ye ke..ala bese la tuh kan

Jo Qusary said...

lempang2 je kalo pasangan tu mengada2 nak gula2... huh!

Syafiq Rosli said...

jo..haha kejam gila ko..

Cik Kira said...

childish..memeriahkan hubungan..
tpi if trlampau x bagus jgak kn..

ejulz said...

betul3x.. setuju! haHa

Syafiq Rosli said...

ejulz..thank

~boy @ Mr. K~ said...

Erm... lain pasangan lain cara.. it depands actually. Mcm cerita aku ngan pasangan aku lagi lain..

datang sini utk tgk kalau sudi:
http://writetoboy.blogspot.com/2011/01/masih-berkekalan.html

Hanim Mahali said...

setuju tu... kalau selalu sangat childish tak kira tempat rimas pulak... cam tak serius dengan perhubungan yang terjalin je..

Syafiq Rosli said...

boy..yep btul tuh kan..depend la..hehe

hanim..tuh la..bhya jgk

jujie said...

sangat terasa . haha

Syafiq Rosli said...

jujie..haha..xpa2

DIRIKU said...

sabar tu penting..:D

Syafiq Rosli said...

diriku..thank ya

aienz nawawi said...

yup
kalau terlebeyh over pun
susah gak
sy pun kdg2 childish jgak
tp tu perkara biasa
tapi kalau over sgt wat rimas si tutt je

teddyuna said...

yup una ngn bf una dua dua childish.. tpi ada masa serius kami serius

Syafiq Rosli said...

aienz..hehe tuh la..biarlah bertempatkan..

teddyuna..yeah bgus lah mcm tuh

efa said...

erk taktaw plak benda childish ni..sb tak nah cinta cinto dont no la huhu..tp kalo jd cmtu sabar sudah

RuBiE ZaiNuDdin said...

btol3..!!huhu..;)

Syafiq Rosli said...

efa..hehe dah bercnta dapat merasai nanti..

rubie..hehe yerp

manna_salwa said...

kena matang la jugak.. syek childish je t konpius pulak.. psgn kite ni.. siyus ke men2..

ye dak..

personally, prefer yg matang dr yg childish..

pening nk layan.

Syafiq Rosli said...

manna..of kos la kan..nak buat cm ne..

cikdiela said...

btol tu..x salah klu pasangan childsh,tp biarlah berpada2..