Sunday, December 12, 2010

Rakan Blogger : Realiti atau Maya?

Assalamualaikum..sekarang ni jam menunjukkan pukul 3 pagi..sambil menonton perlawanan antara Real Madrid vs Real Sociedad..tadi aku ada terbaca satu entri Ben Ashaari..aku sangat terharu dengan entri tersebut..maklum la da malam2 ni kepala agak sentimental sedikit..kalau anda semua ingin tahu entri bro Ben Ashaari..klik sini..

Aku rasa tertarik sangat dengan entri tuh..yela biasa orang cakap..kalau kita kenal kawan2 di blogger mahupun laman sembang sosial yang lain..mereka akan berkata " kita kawan di alam maya je kan "..bagi aku, aku lebih suka kalau kawan di alam maya di realitikan..aku tak maksudkan apa2..tapi bagi jenis macam aku ni..biarlah ia menjadi realiti..Nak tau sebab apa?..

Yelah kitakan kadang2 merantau ke sana ke mari..contohnya kita pergi Perak..tetapi kita ada kenalan blogger di sana..so, trip kita akan menjadi lebih mudah kan..macam ni lah aku ibarat kan blog ni umpama keluarga kedua kita..walaubagaimanapun, ada jugak keburukannya cuma berhati2 la sebelum memilih orang tersebut sebagai kawan kita ye..Then, sekarang ni aku tengok ramai blogger2 yang buat gathering antara blogger..yang itu memang aku support 100%..tak salah kita membina satu ikatan persahabatan kan..

Aku harapkan program gathering ni dapat di kekalkan untuk tujuan kebaikan bersama..NEVER SAY NEVER..peace!!

10 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam..

yup setuju sangat!!

Cik Gallus Gallus said...

betull.betull

Farah Hanim said...

suke ayat ni : 'bagi aku, aku lebih suka kalau kawan di alam maya di realitikan'.. :D

Cik Tom said...

betul..setuju..cik tom dah pernah jumpa sorg blogger setakat ni..mmg best!

Syafiq Rosli said...

amy..sis thank ya

cik gallus..yeah tau xpe kan

farah hanim..hehe thank eh

cik tom..ye ke..wow best la kn

nama.aku.lynn said...

SANGATLAH SETUJU!
SOKONG2222 100%..
KEEP BLOGGING!=)

P/S:SAYA BUDAK PERAK..HAHA

Ullyana zaidy said...

yer betul itu :)
heeee.....kwn maya pon,tp masih boleh mngekalkn persahabtan :)
keep in tOuch

Syafiq Rosli said...

lynn..haha..bkn men lagi eh..hehe

ullyana..yerp..u too..

Ery Farieha said...

yang maya tu kalau di"real"kan lagi best

percaya lah ;D

Syafiq Rosli said...

ery..hehe..tuh la..bestkan