Wednesday, December 29, 2010

Asal-usul Nuffnang

Assalamualaikum..korang tahu tak apa itu nuffnang?? aku rasa bagi pendatang baru macam kita ni mesti blur-blur je kan..dan mesti ada yang tertanya-tanya apa kaitan nuffnang dengan blog ni..Ok let's begin..

Apa itu Nuffnang?

Nuffnang ialah gabungan dua perkataan dalam bahasa jafaikan yang bermaksud " cukup bagus ". Jafaikan adalah dialek pelbagai budaya yang sedang pantas tersebar di kalangan belia London. Nuffnang juga ialah komuniti pengiklanan blog yang sangat berjaya di Malaysia. Di antara para pengiklan di Nuffnang.com ialah Citibank, Nokia, Sony, Proctor dan banyak lagi

Pengasas Nuffnang

Nuffnang telah diasaskan oleh dua mahasiswa universiti luar negara iaitu Timothy Tiah dan Cheo Ming Shen..All the best both of them..

Menjana Pendapatan

Kini para blogger boleh menjana pendapatan sampingan menerusi hobi mereka ini..Jumlah pelawat yang mengunjungi blog mereka, boleh menjadi sumber kewangan yang sangat lumayan..

Blog-blog yang Telah Berjaya


Source: REMAJA

Untuk pertanyaan lanjut boleh layari www.nuffnang.com..selamat mencuba

NEVER SAY NEVER..peace!!

9 comments:

Miza Yusof said...

thanks ffor sharing :)
mari menjana pendapata sampingan dengan Nuffnang :)

Mohd Fitri said...

wow! nuffnang mesti suka dengan entri kau ni. BE bertambah la nanti. haha

Syipak Bonkers said...

aku pun tak paham nuffnang uh. dah masuk banyak kali. tapi tak paham gak. nak gak en dapat duit. wah . haha, teach me beb

Syafiq Rosli said...

miza yusof..jom2..hehe..mau wang..

fitri..hoho mana la tau kan..:)

Syafiq Rosli said...

syipak..haha..ilek2..kna plahan2 la..kena rajin update entri..bertanya terus dengan nuff la..:)

haniey said...

thanks untuk info ni..barula tau pa 2 nuffnang..dulu masa haniey mula2 wat blog pun xtau gak,sampai pelik sb tgk byk blog yg ada nuffnang..

Syafiq Rosli said...

haniey..hehe syarikat pengiklanan je..

Azwazee Mohd Daim said...

info berguna..;p

Syafiq Rosli said...

azwazee..yerp berguna sgt