Tuesday, November 30, 2010

Aku blogger! So what??


Hello2..yeah skali lagi aku menyahut cabaran Bro Ben Ashaari..tanpa segan silunye..:)
Segan ke?? haha..xperlu segan kan kalau mahu berjaya..segmen ni mmg menarik..tak rugi kalau join

Latar Belakang

Blog ini tertubuhnye pada tahun 2010..dalam bulan november kalau tak silap aku..tapi di detail blog ni da ade bulan Julai lg..maybe aku da tersilap sign up kot..huhu..tapi tak pela..Sandiwara Seorang Insan memulakan penulisannya dengan membuat entri setiap hari bagi berkongsi info2 yang boleh membawa kebaikan bersama..tak rugi kan kalau kita berkongsi benda yang baik..

Aku boleh jugak la di kategorikan sebagai blogger baru..namun itu tidak mematahkan semangat tuk berjaya seperti Ben Ashaari dan ramai lagi yang telah memberikan tip2 yang cukup bermakna buat aku..Tambahan pula, blog aku ni diilham daripada adik aku sendiri..Kau Nyawaku..aku tertarik dengan blog dye..dan menyebabkan aku kepingin tuk membuat blog..:)

Sekarang ni aku sedang menikmati keindahan cuti..wow!! macam best je bunyi..tido dan makan je tau..haha..ape boleh buat..itu je lah aku mampu lakukan..Aku belajar di jurusan Ijazah Sarjana Muda Kesihatan dan Keselamatan Persekitaran di UiTM Puncak Alam..tahun 2012 baru la aku habis..huhu lame lagi tuh..berjanggut la aku..Masih belom bekerja dan bujang..ceh2..lebih2 lak aku kan..:)

Aku menetap di Melaka ye..kalau nak datang makan ASAM PEDAS..mai ler sini..hehe..
Bukan aku la yang masak..tapi aku bawak korang tempat2 yang best je la..gotcha!!

Antara soalan2 panas bro Ben Ashaari..panas ke?? haha:

Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?
 
Pada pendapat aku, setelah mengenali dunia blog walaupun tak sampai setahun jagung lagi..dengan blog ni aku dapat menambahkan informasi pasal kesihatan, sukan dan juga isu semasa yang sedang melanda negara kita atau pun luar negara..

Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ?
 
Sepanjang penglibatan aku di dalam dunia blog, macam2 perkara yang boleh ketahui samada positif ataupun negatif..itu bese lah kan kata orang lumrah kehidupan..bukan senang kita nak dapat semua benda dengan kebaikan..bak kata pepatah BUANG YANG KERUH AMBIL LAH YANG JERNIH..inilah yang harus kita sematkan di dalam diri kita..setiap orang berhak bercakap..so aku terima segala teguran atau pun kritikan sebagai pembakar semangat aku di dalam dunia blog..
 
Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ?
 
Glamour??Vogue??Terkenal..sume ni sape la tak nak kan..tipu lah kalau korang sume tak de perasaan cemburu walaupun sebesar zarah..Bagi aku, aku berblogging ni xde la tuk jadi glamour..tuh tujuan kedua lah..haha nak jugak kan..aku lebih suka berkongsi apa yang orang lain tak tau..dan aku lebih gemar tuk menulis ape yang tersirat di hati aku..aduh jiwang la plak kan..:)

Banggakah anda menjadi seorang blogger ?

Bangga ke aku??hoho sebenarnya xleh la nak dibanggakan sangat..masih banyak yang harus aku pelajari..aku bayangkan diri aku ibarat SEMUT KECIL YANG MENCARI MAKANAN..siapa lah aku di dunia blogging ni..aku terkapai2 di tengah2 lautan yang memerlukan pertolongan..wah ayat aku..berbunga2 plk..haha..ape2 pun aku suke jadi blogger..NEVER SAY NEVER!!

16 comments:

Aisyah AR said...

aiitt!! heppy blogging ya...keep it up!!! support you!!

Cik Gallus Gallus said...

berblogging best kan??
hahaha

Syafiq Rosli said...

aisyah
ar..thank ya..u too hepi blogging

Syafiq Rosli said...

cik Gallus..yerp..best sgt..hehe

arina said...

hee :) smile always auw (: eh , nice blog !

Amy Syaquena said...

salam..

happy blogging ok..

nuR izyan said...

yah!hepy2 blogging..
blogging2...:)

Heidi Shafiq said...

ya.. aku masih merangkak dlm dunia bloggerni.. :D

darkbatman said...

en3 bru yg penuh motivated.. bgs2.. kene rajinkan lg..hehe

Sepi tanpa mimpi said...

aku juga suka blogging

Syafiq Rosli said...

aruna..thank ya...:)

Syafiq Rosli said...

amy..salam jgk..u too ya..:)

Syafiq Rosli said...

nur izyan..hehe thank..u too..

Syafiq Rosli said...

heidi..xpe2 kite usaha ye..:)

Syafiq Rosli said...

darkbatman..thank bro, bro byk kasi spport kt gua..:)

Syafiq Rosli said...

sepi tanpa mimpi..bgus2..