Wednesday, December 28, 2011

Tempat-Tempat Menarik Di Melaka (Bahagian 2)

Tahun 2011 bakal melabuhkan tirai..hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi..jadi dengan kesempatan yang ada..bagi mereka yang tidak tahu untuk bercuti ke mana..silalah datang ke Melaka..hehe..wah aku dah macam 'tour guide' pula..negeri Melaka walaupun kecil..tetapi terdapat banyak tempat menarik di dalamnya..Tempat-tempatnya ialah:


Bangunan Merah














Nakhoda Melaka














A Famosa















A Famosa Water World













Zoo Melaka















Taman Buaya















Ikan Bakar Umbai















Dataran Pahlawan













Taman Botanikal












Melaka Planetarium














Melaka International Bowling Center












Ini adalah tempat-tempat menarik yang dapat aku kongsikan..mungkin ada lagi yang aku terlepas pandang..silalah bagitahu..jom datang Melaka..hehe..ada asam pedas woo..terbaik..kalau makan sekali nak lagi..chow..


Lain-lain tempat di sini

3 comments:

Sya Syazana said...

nahkoda melaka macam menarik :)

cik pieja hut said...

nak pegi kat afamosa water world , mesti best kan ?

Makiko Saba said...

Last time travel to Melaka, tak sempat nak naik Nakhoda Melaka saja. Maybe next time ^^