Monday, November 7, 2011

Cantik!! Tetapi Menderita

Aku tertarik satu topik yang agak unik..benda ni akan dibincang dalam Wanita Hari Ini pada esok hari..Cantik!! Tetapi Menderita..apa yang ingin aku kongsikan..dalam menjaga kecantikan diri kita tidak perlulah terlalu "Over" atau melebih2..yang aku dapat lihat..kebanyakkan perempuan suka memakai heels tetapi dalam masa yang sama..jalan terhuyung hayang lah, kaki melecet lah..apa pun tak boleh..ini boleh dikatakan sebagai menyeksa diri sendirikan semata2 untuk kelihatan cantik dan anggun..


Dalam situasi yang lain..pemakaian kanta lekap..apa yang kita dapat lihat sekarang..ianya dijual pada harga yang murah..tidak pasti sama ada ianya ok atau pun tidak..aku saran kan kalau nak beli kanta lekap lebih baik pergi ke kedai optometrist..dapatkan nasihat dari yang pakar kan..kita dapat lihat banyak kes yang pakai kanta lekap dan memberi kesan yang tidak elok..kita pun tidak tahu apa yang terkandung di dalamnya..jadi berhati2 lah..

Apa yang kita dapatkan..jika kita terpaksa menyeksa diri kita..semata2 untuk kelihatan cantik..bagi aku tak perlulah semua tuh..bersyukur apa yang kita ada kan..dapat anugerah ke kalau kita pakai "Over" sangat..tak kan..belum tentu orang sekeliling akan memuji kita..silap2 mahu kena kutuk lagi kan..topik ni aku bukan tuju pada siapa2 pun..hanya pandangan terbuka ok..ambil iktibar apa yang aku kata kan..berfesyenlah selagi tidak memudaratkan diri kita..adios..


mood: rindu blog

15 comments:

onie said...

heels? sy cari selipar jepun jeee...

contact lens? sy cari spec jeeee....


bersederhana sudaaaa,kan terlebih dapat lak penyakit

Dang Intan Duka said...

betul sgt..
dang juga belajar dr pengalaman..
hoho


peace

Syara Mohammad said...

hello hello hi!

ouch! dua2 perkara yg disebut tu mmg suka buat.

pasal kasut tinggi sampai kaki melecet tu, tandanya salah pilih. kena carik yg sesuai dgn bentuk kaki dan dapat tampung berat badan. okay? tak menderita tapi nak pakai heels ke main campus? main tercabut kaki panjat tangga and bukit hari2.

contact lens, insyaAllah tak bawak mudarat. jaga kebersihan paling penting. tangan kena basuh bersih, kuku jgn panjang. and, I mmg refer optometrist sbb rabun jauh dan masalah silau. =D

Miss Dolce and Gabbana said...

yeah.People always said beauty is pain.Besederhana dalam kehidupan bukankah it lebih baik.

Nia Ridzwan said...

setuju!
lebih2 pon tak elok. tabarruj :)

Balqis said...

bw :) Nice entry.. follow you.. ;)

Syakir Rahman said...

tetibe teringat lagu jessie j dlm lirik yg ni
"u got ur shades on ur eyes and ur heels so high, that u cant even hav a good time"
kecantikan ni kdg2 menyusahkan :)

::NelyLeyana:: said...

yg penting gaya sendiri, "b uy self"

❤ eyeme ❤ said...

taw xpe..kadang2 pompuan ni nak nmpk cantek, sanggup buat ape je...sampai x sedar beli produk tiruan..

bercakap sbg seorang pompuan...tp x semua la..hihi..

FaKArePa!n said...

ayat lain nya..

cantik yang sakit.. hehe

fifie said...

satu lagi. orang perempuan terpaksa ikat perut, berlapar, takpun ke gym semata-mata nak kurus. Bukan untuk menjaga kesihatan.*including me. Rasa macam tak ada keyakinan diri je.

❤ Cik Nissa ❤ said...

part heels tu banyak kali sngat dah org tegur.tapi perempuan still buat.
hehe...terkena batang hidung =P

Ujang9897 said...

bersepah...!!!!

ain dzaya said...

yup! setuju sgt dengan tajuk yg dibincangkan..

Azwa Azee said...

tentang kanta lekap tu setuju sangat. kalau nak pakai, beli dari kedai.