Monday, November 7, 2011

Berblogging Bukan Untuk Famous

Salam satu Malaysia..di sini ingin aku ingin sampaikan satu amanat kepada mereka yang baru berblogging..nampak macam marah kan..tapi sebenarnya tidak..apa yang aku ingin perkatakan.."FAMOUS" sering diungkapkan bagi blogger2 yang newbie ataupun baru..janganlah difikirkan famous bila menjadi blogger ni..korang ingat korang artis ke..jauh sekali kot..ok menjadi seorang blogger, kita merupakan media nombor dua selepas media cetak dan media elektronik..


Blog ni juga boleh menceritakan pelbagai isu..tak kiralah artis ke, IT ke..dan macam2 lagi lah..terlalu luas dunia blog ni..sedangkan aku pun masih mempelajarinya..kalau ada blog semata2 untuk jadi famous..lupakan lah hasrat tuh..blog ni merupakan tempat untuk kita berkongsi pada orang lain apa yang kita ketahui..kalau mahu dikejarkan famous..baik pergi masuk AF, MyStar LG..dan lain2 rancangan realiti dekat Malaysia ni..

Aku bukan berlagak bagus atau apa..ini cuma sekadar pandangan terbuka..masing2 boleh bagi pandangan kan..memang aku akui..ramai yang famous apabila jadi blogger ni..tapi aku rasa itu bukanlah niat dia orang pada awalnya..mungkin ianya satu bonus..kita tidak tahukan..bukan senang untuk sampai ke tahap yang lebih tinggi..usaha yang tidak putus2 adalah kunci kejayaan..tapi ingat..famous bukan yang kita kejarkan untuk menjadi blogger..sekian..


mood: cuti

15 comments:

yaya mongeks said...

dorng nk tiru abg sr lah.. abg sr kan famous.. hihi

NURUL NADIAH MAMAT said...

setuju ngan SR...yang penting isi atau penyampaian ilmu kepada pembaca...

titirara said...

betul tu , kadang2 ramai yg kejar populariti . ramai nak follower banyak . tp isi blog nye tak berapa bgus .

onie said...

perfect yop ...... tapi ada jugak yang bajet duk jadi retis,nyampah pon ada....yg jenih takpaham bahasa duk kata 'aku tau la ampa retis' ayat apakah? huhu...


onie sokong apa yg ada di entri tu :)

zieyzain said...

Setuju!ehe..bg sy blog tempat utk berkongsi rasa. n err AF dah xde lah..haha=)

Ujang9897 said...

tp lu dah pemes cmner tu bro..=)



berblog la dgn sesuka hati tp jgn menyakitkan hati..=)

mazni md said said...

berblogging sebab isi masa lapang ketika menunggu makanan tiba... =.="

Syamimi Nazifa said...

betul-2 ;)

Syafiqah Sabki said...

skang nih macam2,ada artis fesbuklah,artis bloglah,artis twitter..semua pakat nak merasa artis..ahaks=B

Nyamuk Terbang said...

setuju
artis dgn blogger adalah berbeza

Nana Liyana said...

betulbetulbetul! sokong sgt. :) :)

Syafiq Rosli said...

terima kasih yang beri pendapat..hope kita tau tujuan kita berblogging..

sab said...

dh terfamous la abg SR..cane? kehkehkeh..

ain dzaya said...

gud opinion!

sharul izam said...

steady ar...:)
hdup mbmb...haha