Wednesday, November 2, 2011

Kupasan Mengenai Isu Pembuangan dan Penderaan Bayi

Aduhai..sedih aku dengar berita tentang kes pembuangan bayi dan penderaan bayi..apalah nak jadi dengan negara kita ni..nak kata masyarakatnya "BODOH" tak juga..mungkin cetek pemikiran agaknya..kenapa mereka2 ni suka membuang bayi atau pun mendera..budak yang baru lahir tidak bersalah pun..ibarat kain putih..kita yang akan mencorakkannya..


Yela kita pun dapat lihat..isu anak luar nikah terlalu banyak..ini terjadi disebabkan banyak faktor..kalau aku nak huraikan pun..aku rasa korang pun dah tahu kan..memang aku tak puas hati dengan isu ni..sedangkan bayi yang mereka buang dan dera tidak bersalah pun..apalah salah mereka sampai sanggup diperlaku begini..


Segala KEPUTUSAN DI TANGAN ANDA....

6 comments:

yen(toka ziizokukuto) said...

masalah buang bayi itu betul,,,tapi itu dah jauh,,,jika dikupas balik semua ni bermula dari cinta monyet/cinta berlandaskan nafsu,,,then,,jadilah perkara seterusnya,,,jika ini dapat dibendunng,,insyaallah,masalah ni akan berkurang,,

FaKArePa!n said...

lama x update blog bro..

nurkaloi said...

keputusan di tangan mereka
tu sebab senang men campak jer tuh

::FAIZ FARISH:: said...

tau buat je, jaga tak tau, buang sana sini. igt tu apa? patung? Nauzubilah

::FAIZ FARISH:: said...

aku geram senanya ngan mereka mereka tu

leyaliyana said...

memng isu ni tengah berleluasa... actually bukan sekarang je baru ada. dari dulu pun dah banyak.

cuma of course la generasi lagi tua akan lebih suka menunding jari dekat generasi kini.

pasal buang anak ni, memang i rasa agak sensitif kan...

dari segi moral dan agama memang salah dan tak berperikemanusiaan.

but then again...tak boleh judge cmtu je. sebab kita sendiri tak merasainya.

maybe ada certain orang buang anak memang sebab dia berhati setan. maybe ada yang buat sebab terdesak...

apa-apa pun, Allah is Al-Mighty and Forgiving. It is up to Him to deal with his subjects.

Sekadar pendapat saya =)