Tuesday, May 10, 2011

Pemakaian Baju Dalam Untuk Lelaki


Sumber: Google

Sekarang ni aku tak tahu kenapa cuaca panas sangat..nak kata pemanasan global pun tak tahu lah..tapi kalau keluar je rumah..aku nak buka mata pun sakit..ni aku nak bincangkan sikit pemakaian baju dalam untuk lelaki..haa jangan pikir bukan2 pulak..yang aku maksudkan...baju macam gambar di atas ni..

Kebiasaanya ada sesetengah lelaki suka pakai t-shirt di dalam untuk mengelakkan peluh..tak kiralah bila pakai kemeja atau pun tshirt berkolar..bagi aku ok lah kalau pakai tshirt nipis atau pun spendex di dalam..tapi aku tak tahu kenapa aku tak suka pakai tshirt di dalam ni..mugkin panas kot..benda ni bergantung kepada keselesaan masing2 lah kan..

Aku lebih suka pakai spendex or tshirt nipis ni pada waktu malam..takde lah panas sangat..memandangkan cuaca di negara kita pun tidak menentu..so, aku galakkan lelaki boleh memakai tshirt ni pada waktu malam..siang bukannya tak boleh pakai..tapi cahaya matahari yang terik menyebabkan kulit kita tidak tahan dengan pancaran tersebut..

Berbalik mengenai pemakaian baju dalam untuk lelaki..ini cuma sekadar pandangan aku..bagi sesiapa yang cepat berpeluh aku sarankan lebih baik korang pakai baju dalam ni..supaya kalau kita berpeluh takdelah nampak sangat kan..contohnya masa dating lah kan..badan kita dah berpeluh ni..tapi dengan adanya baju dalam..boleh lah cover sikit..hehe..tak de lah malu sangat kan..

Apa yang aku dapat simpulkan..pemakaian baju dalam bukan sekadar untuk mengelakkan dari   berpeluh..boleh je kita berstyle dengan baju ni..simple dan trend masa sekarang..

mood: ambil angin petang


21 comments:

misSbLurRy said...

aku suka laki pakai baju dalam...
eh ayat aku cam laki pakai coli lak..ahahah

btw, lagi2 klo pakai dgn kemeja...baju kat dalam tue pakai lah yg fix sikit dgn badan...argg kan lagi nampak smart

zikeryhassan said...

aku kalau berpakaian formal mmg akan pakai tshirt kat dalam. sbb aku mmg jenis yg kuat berpeluh

Izamir Ridzwan said...

IR time mlm xpkai bju time tidur... hihhihi lgi nyaman.. tpi pkai selimut la

[n] ajiha fuz [i] said...

try bukax kosmo hari ni . ade tulis pasl knpe smnnjung mlysia pns sgt skrg . myb next week da xde kot

[n] ajiha fuz [i] said...

try bukax kosmo hari ni . ade tulis pasl knpe smnnjung mlysia pns sgt skrg . myb next week da xde kot

iniialahaku said...

ntahla, aku dari sekolah lagi pkai tshirt blah dalam klau aku pkai kmeja ke, batik ke bju melayu ke...klu xpkai aku jadi cam xslesa

bantalbucuk said...

betul2..kekadang nampak lelaki basah lencun baju nye ha..muka dah hensem dah..tapi baju basah..hehe

z@+ie me0w said...

Well, betul jugak tu.
Memang amat-amat disarankan pakai baju dalam la kepada mereka-mereka yang cepat sangat berpeluh.
Kalo tak nanti, angkat tangan je da nampak ketiak basah.

:)

Azmira Yusoff said...

so seksi bunyi lelaki pakai baju dalam . hahahhah berketul2 :)

betol gak time date pakai smart .. tp belakang kesan peluh . OPs terkantoi lak

biar peluh sahaja jgn BERBAU ..pengsan awekk

mamawana said...

Lelaki pakai baju dalam lagi nampak bersih dan smart berkemeja.

ejulz said...

mmg x selesa laa kalo x pakai baju dalam..

Cik Ila said...

Lelaki berpeluh sgt seksi.hehe

ferra said...

plus i think laki2 oso needs to wear yg singlet kat dlam tu lagi2 when pki bju kemeja. it's not nais bile napak yg tak ptot keluar, terkeluar

Ain Zulaikha said...

ingatkan lelaki kena pakai singlet je.. tapi kalau lelaki pakai tu mesti fit.. pakai macam tu je pun tak pe.. hohohoho nampak tough hahahhaha

.digital kelok said...

cuaca malaysia kini mmg panass..

nurulain zakaria said...

smart taw lelaki berbaju di dalam....:) nmpk macho...like....

nurulain zakaria said...

smart taw lelaki berbaju di dalam....:) nmpk macho...like....

CahayaCintaIlahi said...

adeh hlg lak komen td penat je tep pnjg2 hehe adehh .. bg kte kan.. kte mmg suke lelaki kai baju dalam ni nmpk lg smart la huhu .. dan kte mmg galak dan tknkan spy bf kte kai baju dalam ni mse kai kemeja. sbb ade certain kemeja jrg taw bole nmpk **pp** hehehe ;))

KAMIHIDUP said...

penting baju dalam ni.

Adam Haiqal said...

agreed but the biggest probs with men nowadays are,they didn't aware about their appearances..especially BAU BADAN!
even kalau pki baju dlm pun,tp bdn bau cam cib*i,takde guna jgk fungsi baju tu kann..
hahaha
for those yg byk berpeluh tu,jgn lupe pakai deodoran or at least,sembur sket spray body and biarkn kering dulu,baru pakai baju..baru la xde mslh pada baju di bhgn ketiak tu..:))

laki patut LEBIH concern psl BAU BADAN!hahaha

azraftarmizi's blog said...

x brapa sgt suke pakai baju dlm...panasssss....ngeeee....