Friday, May 20, 2011

Nuffnang Premier Screen - Priest


Sumber: Google

Sinopsisnya

Seratus tahun sudah berlalu sejak peran besar yang terjadi antara umat manusia melawan bangsa vampir. Kini manusia hidup dalam sebuah kota yang dikelilingi tembok tinggi yang menjadi perlindungan mereka dari serbuan bangsa vampir yang masih berkeliaran. Salah satu dari sisa-sisa manusia ini adalah Ivan Isaacs (Paul Bettany), sang Pendeta (Priest), yang telah bersumpah untuk tetap bertahan di dalam kota.


Suatu ketika, Priest terpaksa melanggar sumpah yang telah ia ucapkan. Ia tak mungkin membiarkan keponakannya hilang begitu saja. Keponakan Priest diculik bangsa vampir yang dipimpin oleh Black Hat (Karl Urban), mantan pendeta yang memilih berpihak pada vampir. Priest harus cepat karena kalau ia menunggu terlalu lama maka keponakannya bakal berubah menjadi vampir dan tak ada lagi harapan.

Untungnya Priest tak sendiri. Ada Hicks (Cam Gigandet), sheriff yang juga adalah kekasih keponakan Priest. Selain Hicks, masih ada seorang pendeta wanita (Maggie Q) yang punya keahlian bela diri sangat tinggi. Meski mereka bertiga adalah prajurit yang tangguh namun usaha penyelamatan ini tetaplah bukan usaha yang mudah. Black Hat dan pasukannya tak akan begitu saja


Sumber: Sini

Apa yang aku boleh kupas di sini..plot cerita dia agak pelahan..aksi2 nya pun agak terhad..hmm..nasib baik lah cerita ni aku dapat dari NUFFNANG..thank nuffnang kerana memilih saya untuk Premier Screening..bukan senang nak dapat ni..hehe...aku boleh letak 3 bintang daripada 5..orang kata..tak rugi tak untung lah kalau tengok..bukti aku dapat tiket..hehe



Sorilah kalau gambar kurang memuaskan..hehe

mood: agak2 boleh dapat tiket free lagi tak??

14 comments:

Admiral Hafiz said...

untungla dpt tiket free


Entry Terkini:
Review FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

waN Mohd Salim said...

baiknye pakcik nuff tu yer .. huhuhu

Almari Si Pari-Pari said...

keponakan tu apa? kahkahkah :D

Ecah Shafiee said...

huwoo..cemano leh dpt ni.?share2..

Ery Farieha said...

eee jelesnye la aku!

Nenek Fasola said...

bestnye dpt tiket free ;)

ape2 pun.jemput singgah blog nenekhttp://penglipurlarafasola.blogspot.com/kalau nk follow skali pun ape salahnye.hee

ain revival said...

untunglaa dapat free!!!

Cik Yatt said...

untung la..~ heee

MiSz fiFiEyQa said...

Wah bestnye dpt free ticket dari Nuffnang...btw,sin0psis tu bahase indon ek?hehe

sekamar rindu said...

salam...

movie yg sangat menarik...boleh hilang tensoin seminggu bila tengok cete ni..

Amy Syaquena said...

wow bestnya . tahniah ok..

Rozuan Ismail said...

wow!dapat tiket free?bestnya =)

schasya said...

waaaa besnyer dpt tiket free, teringin nak tengok cter nie . .

Linda Nazri said...

da tgk jgk cite priest! bile smbgn nye yek? btw. da folo u. hehe.