Friday, April 1, 2011

Pemanduan Wanita Jauh Lebih Berbahaya


Source: Google Images

Rata2 rakyat di Malaysia mempunyai kenderaan untuk memudahkan mereka bergerak ke sana ke mari..tetapi  di sini aku nak mention " betul ke cara wanita memandu lebih berbahaya berbanding lelaki?? "..

Masa dalam kuliah tadi..lecturer aku ada cakap..Datuk Bung Mukhtar bertengkar dengan Datuk Syahrizat mengenai isu ini..Wow!! panas ni..yelah masing2 nak back up kaum sendiri kan..

Tapi daripada pengalaman aku..perempuan memang memandu secara berbahaya kot..korang pun boleh perasan..aku pulak pernah kena..dekat line kanan ni..tengah la khusyuk bantai 120km/j, tiba eh ada kereta bawak macam penyu lah..penyu lagi laju kot..adoi..macam2 ragam lah manusia kan..tapi aku tak salahkan perempuan je..sebenarnya lebih kurang je..huhu..aku penah gak buat kesilapan..

Secara hakikatnya manusia memang tidak lari daripada melakukan kesilapan..tetapi kita harus sentiasa ingat mengingati di antara kita..
Selamat beramal..


Haa..amacam ada gaya pemilik Hummer tak..haha..ke hammer je??
Gambar ni aku ambil dekat fakulti..cayalah
Memandulah dengan cermat macam aku..:)

mood: mengantuk lagi ni..


7 comments:

hasrul hassan said...

Salam.
Hmm apa kata bekas boss saya:

http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/isu-pemandu-wanita-lebih-agresif-apa.html

cikpia said...

aku wanita tapi aku tak suka pemandu wanita!!!!

Chegu Zubir said...

pada saya,,,,lelaki atau perempaun tak wujud siapa yang memandu lebih berbahaya tetapi bagaimana seseorang itu berdisiplin di jalan raya tu je keyword die...

jom baca
.:Anonymous Dalam Dunia Blogger:.

Siti Fatimah Fuzz said...

betul2....sebab wanita bw kereta ikut suka ati dia ja......huhu

Ewan said...

takut naik kete kalo wanita yang bawak.. tapi, macam mak saya die sgt berhati2, lain pulak ragamnya dengan si ayah yang memandu memecut bagai nak rak.. adus kecut perut.. XD

Wahida Nasution Thakhrim said...

tajuknya biar la umum.. tak perlu nak nak kata lelaki ke perempuan ke, baru la tak gaduh2 kat parlimen..

AcHiKz pun pemandu juga tapi AcHiKz tak suka sangat sikap sebilangan pemandu wanita yg memandu macam penyu di laluan laju.. memandu makan angin istilahnya.. he3

nurdani said...

sesetengah perempuan ada yang memandu bahaya dan ada jugak yang menyakitkan hati. sama jugak dengan kaum lelaki.

apa pun, tak kira jantina, semua kena hati2