Thursday, March 31, 2011

Untung Ke Jadi Blogger Famous??

Night guys..aku lama dah tak komen dekat korang punya entri kan..sori ye anda2 semua..sekarang ni aku tengah buat persiapan untuk final..tapi aku masih nak update jugak..tak kira..walauapapun terjadi..tuh dia..semangat betul aku dalam blogging..aku harap..aku punya daya belajar pun macam ni..haha..baru boleh score kan..


Pada mulanya aku berblogging..aku tak jangkakan aku boleh sampai ke tahap ni..yelah..bukan senang kita nak bermula daripada bawah..memang kita perlu bekerja keras..tiada cara yang mudah untuk berjaya ok..kita kena rajin..tapi jangan lah sampai tak tidur..nanti memudaratkan diri pulak..


Berbalik kepada tajuk entri..sebenarnya banyak baik buruknya..nak tahu kenapa aku cakap macam tuh??
Mari aku terangkan satu persatu..ceh dah macam pakar motivasi pulak kan..


Baik



  • Pertama kita dapat ramai kenalan..
  • Mudah menarik minat agensi2 permodelan jika mempunyai pakej yang cukup..
  • Lebih mudah untuk melibatkan diri ke media massa atau pun media elektronik..
  • Merasakan penulisan dihargai oleh orang lain..
Buruk

  • Pasti ada yang cuba menjatuhkan kita
  • Gambar2 kita akan diambil( contohnya profail facebook palsu )
  • Dan macam2 lagi lah..malas je aku nak sebut banyak2
Jadi..aku sebagai seorang blogger yang baru..tidak lah baru mana pun..adalah hampir setengah tahun menyeru..marilah kita berdamai..kita semua senagara..tak kiralah apa bangsa pun..terus bersaing denga cara yang sihat ok!!

mood: ingat mengingati

15 comments:

Izamir Ridzwan said...

good luck in final

eyjalukman said...

haaha

btol2 , stuju !

eyjalukman said...

haaha

btol2 , stuju !

nadiemsharmz said...

ok sy ingat!...hehehe...wah dh nk final ek??..gud luck!

zikeryhassan said...

mari kita blogging dengan happy.

KAMIHIDUP said...

ko mmg hensem!

Ujang9897 said...

arghhh!!! kau musuh aku..

K2r~90 said...

hehe kdng2 blogger bantu kite paham diri sendir .. asenye le

::FAIZ FARISH:: said...

Good Luck 4 Final

Isteri Yang Comel said...

jom bersainng dengat sihat dengan makan buah-buahan yang banyak.. erkk.. tiba-tiba jer.. hihihihi

ZWAN SABRI said...

Samala ngan aku.. lani aku pown xdak masa sangat nak blogging.. tinggai 2 minggu jer lagi dah nak final exam.. HUHU


MySuaraBlog: Jam Tangan dan Lelaki

tieha ismail said...

gud lak 4 ur final ! oyei..oyei!

Firdaus Kasim said...

x dpt la aq nk reply semua komen sepertimana yg biasa aq lakukan kalo jd feymew.. hehe

Ini bukan April fool ok
Ubi kentang berbentuk manusia bogel

eqbalzack said...

salam syafiq...
lama betul abg eq tak singgah sini. maaf ye...
abg eq pun nak final & nak present paper kat international conference jun ni...FB pun dah activate...hehe

entry ni bagus sekali. persepsi syafiq sgt tepat!
ada pro-kon kalau kita sedikit dikenali...kadang2 takde privacy...hehe

wish you all the best & good luck ok...

nelly said...

Inilah namanya cabaran dalm blogging ..
=)