Wednesday, March 23, 2011

Tarif Bil Elektrik Akan Naik?? Adakah Ini Gara-gara Bencana Alam Di Jepun??


Source: Google image

Makin hari aku rasakan dekat Malaysia ni semakin panas..alahai..hitam dah kulit aku..sampai family aku sendiri tak kenal..mereka ingatkan aku orang asli dah..haha..tapi apa boleh buat..bidang yang aku ambil ni..memang memerlukan aku berjemur di bawah cahaya matahari..ok pagi tadi masa dalam kuliah..tengah duk layan mata ni..mengantuk gila kot..kalau boleh nak lekat je mata dengan plaster..huhu..

Tiba2 lect aku cakap..mungkin lagi beberapa minggu bil elektrik akan naik..pergh aku mengeluh di situ..lepas tuh member aku pulak menyampuk..tak  lama lagi rumah saya pakai generator je..haha..gelak aku..bab2 mengarut ni..member2 aku memang laju je..makin lama taraf hidup dekat Malaysia semakin meningkat..bukan setakat bil je naik..barang2 kawalan turut naik..hmm..jadi lepas ni haruslah kita berjimat cermat ye..jangan boros..

Agak2 korang..ni semua kesan dari bencana dekat Jepun tuh ke?? kalau pikir balik..mungkin ada betulnya jugak..reda je lah kan..kalau nak bantah pun..kita ni siapa je pun..hanya rakyat jelata..mengikut kata pemerintah..jadi kata kuncinya " jimat "..itu saja..:)

mood: tak marah pun..cuma terkilan

4 comments:

SiS NaD said...

26 MaC Ni KiTeR PaKaT aMaI2 TuTuP SGaLe eLeKTRiK K... eaRTH HouR CaMPaiGN!~ JiMaT SiKiT BiL LeTRiK... (^_____^)V

Ujang9897 said...

bukan kau byr pun kalau bil naik..hehe

tapi betul ker wei...

Eazy Izzuddin said...

naik ker...
baru bermimpi nak pasang aircond..
huk2
;P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

nasib baik bil elektrik kat sini maintain rm20 untuk 1 sem...

SR, nape ek bila bukak blog ni, ade malware ? =.='