Tuesday, March 22, 2011

Memang Sah Dengan Buat Contest Kita Boleh Popularkan Blog



Night readers..macam2 style pulak aku ni..hehe..ok petang tadi aku jalan2 lah dekat blog QASEHDALIA..dia cakap dengan CONTEST atau pun SEGMEN dapat mempopularkan blog..aku tak terfikir pulak sebelum ni kan..dengan CONTEST kita dapat memperkenalkan blog kita..tapi betullah cakap dia..feedback dari buat contest ni memang dapat impak yang besar tuh..cuba korang lihat pageviews aku selama aku berblogging..hanya untuk contest sahaja 33,347..pergh terkejut beruk jugak aku..hadiah aku takde lah sehebat mana pun..ciput je pun..huhu..tapi aku puas hati lah..ramai jugak yang masuk..

Dari situ lah orang mula kenali blog aku..blog je ok..aku tak pun..hehe..aku hanya insan sederhana..:) cewah low profile gitu..senang je nak buat contest ni..ada modal..boleh jalan dah..ni salah satu daripada tip2 ye..cepat pergi ambil pen dan buku..tulis..haha..gurau je..ini semua atas kemahuan masing2 ok..chill..

mood: mungkin nak buat nota untuk final..hehe

14 comments:

AMMAR YASIR said...

Pergh!! Dengan contest je banyak gila dapat UV. Betul tu bro...contest dapat popularkan blog

Belog Bulan Purnama said...

bro , ade malware lah.. huk3


mohdsyafiqrosli.blogspot.com contains content from suarahatikuberkata.blogspot.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.

sab said...

yeay! dpt msuk jugak akhirnya! haha.
yup..i'm agree with u :)

aWaNnies said...

betol3..hihihi

Firdaus Kasim said...

time dapat BE nuffnang, masa itu lah sesuai buat contest.. btul x??

mr vampire said...

baca belog ko kena baca laju2 sebab ada melware je.. uisy..btw.. haha..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

ada cntest..x msuk kna sebat!! haha

EJA said...

iye setuju this entry :) salam ziarah blog me back and komen ye tq :) http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/03/perangai-wanita-dan-cinta.html

THE LEKAT LEKIT STORY said...

contest cuma memperkenalkan blog bukan mempopularkan.. kita kena pandai juga ambil kesempatan bila kita blog kita mula di kenali. Kalau hanya bergantung pada contest untuk naikkan traffic.. tiap2 bulan la kena buat contest. so, untuk mengekalkan org bertandang ke blog.. isi dalamnya pun kena menarik. terpulang la nak menarik mcm mana.. cuma pendapat peribadi jer

Datuk Seri Anwar Ibrahim DUA ALAM?

Hanim Mahali said...

memang akak boleh nampak perbezaannya pada blog ni sebelum Syafiq buat contest dan selepas... ^__^

A'IM said...

tau hang popular..haha..tak setle lagi ker malware tu...

darxniq said...

ko xnk promot blog aku ker??hahahah

Ujang9897 said...

aku tak berani nk buat kontes atau segmen..takut takda org join..=)

tapi nk try la..leh popular mcm kau..=)

CahayaCintaIlahi said...

camni nak buat contest gak la huhu ;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

baru skrg tau nape sis wat contest ;)