Thursday, March 3, 2011

Kelebihan Sesorang Blogger Untuk Menambah Entri Di Mana-mana Sahaja

Aku rasa kagum apabila seseorang itu dapat update entrinya di mana-mana sahaja seperti pusat beli belah, di restoran dan pelbagai tempat lagi..yela walau di mana jua mereka berada..blog mereka tetap aktif..Jadi dari situ aku dapat membuat kesimpulan..apabila adanya benda ini..maka blog kita akan sentiasa aktif..Mari kita lihat apakah itu??


Sumber: Google Image

Broadband..antara satu kelebihannya ia boleh dibawa ke mana-mana sahaja..kecuali di dalam hutan lah..kalau lah dalam hutan ada coverage..memang ramai dah masa camping pun sempat lagi berblogging kot..haha..tapi memang untung lah sesiapa mempunyai broadband..setiap masa boleh update entri..jeles-jeles..aku harus ada jugak ni..mood: tak mahu mengalah..huhu


Notebook..ianya mudah dibawa dan ringan dengan saiznya yang kecil..jadi untunglah kepada blogger-blogger uang memilikinya..nak update di mana-mana pun tak kisah..kalau laptop mungkin akan menyukarkan para blogger..yela dengan saiznya yang besar tambahan berat lagi..haish..siapa lah yang rajin sangat kan..nak bawak ke hulur ke hilir..

Dengan adanya kedua-dua perkara ini..aku yakin..kita jugak boleh jadi seperti Ben Ashaari..tak kira di mana dia berada..dia boleh update entrinya..aku cemburu di situ..haha..chow

NEVER SAY NEVER..peace!!

27 comments:

iqbalhakimi said...

dua2 aku tak dak..huhu

miss atie said...

haha , itulah kehebatan ben shaari . dy dah pemes skunk ni . jelez jgk ,
:P

miss atie said...

haha , itulah kehebatan ben shaari . dy dah pemes skunk ni . jelez jgk ,
:P

AMMAR YASIR said...

Aku ada tapi....slow lah..hehehe

Kumbang Jingga said...

tak jugak dulu time aku balik kg tak leh guna broadband gak huhuhu..slow nak mampus hehehe..

sarah mohamad said...

tak suka guna notebook. kecik sangat. tapi abang ben, memang femes. dekat mana2 pun dia boleh hapdet. teeheee

Dawa said...

kena sentiasa update blog mcm BA, so mmg gadjet2 ni penting.

yna fazlyna said...

kedua2nya tak de lagi.. tabung derma nuffnang tak ckup agy tuk beli 2 benda tu..

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/segmen-salah-ke-perigi-mencari-timba.html

wacava said...

ahakz.. yah.. aku rasa itu je kot khidmat broadband pada pengguna.. its ideal for blogging. not for watching video or downloading... kalau pakai broadband sekadar nak layan facebook, google untuk research sal entri korang nak tulis dan tulis entri.. yep.... broadband pilihan anda.. tapi kalau nak surfing 24/7, youtube sakan, torrent lagi.. duk kat rumah, pacak streamyx.. hik2... ehh.. Unifi broadband cun kan?.. hik2.. tapi coverage terhad la pulak... (tepuk dahi)

ejulz said...

tapi kalau dh ada broadband tu jgn lambat bayar bil pulak.. xpun download bagai2.. nnti overlimid pulak.. haHa

Cinoi said...

kalau ada smartphone pon bole juga update entry dkt mana2

Cinoi said...

kalau ada smartphone pon bole juga update entry dkt mana2

whitecappuccino said...

broadband takder..biasa update entri kat rumah dan kdg2 kat sekolah..

::FAIZ FARISH:: said...

berukband aku selow gile... kalau kat ofiz guna Seterimix laju je..

mOoN said...

agak2 if aku bawak pc ke hulu ke hilir,, femes x? hehehe...

saouri said...

hahaha...aiseh broadband da ader....notebook pon da ade....diri ni jek malas neh..haishh....kene berubah ni...okBAI....* ^____^

KAMIHIDUP said...

xnak jadi ben, nak jd redmummy, hahahahaha.

Razis said...

mmg betul. ade 2 bde nie dh leh update. Tp klu broadband takde, leh g mamak sbb mamak pun dh ade wifi skng. yg penting ada Laptop.

Contest Blog Razis "Mencari Pelawat bertuah di Blog Razis"

meaw said...

dah tu p la beli notebook,HAHAHAHA :P

Mohd Ridhuan said...

dengan ade benda tu...
buleh hilang boring tak kira masa....
hehehhe

Syafiq Rosli said...

@iqbalhakimi

haha xpa2 nt kita beli guna wet ptptn..:)

Syafiq Rosli said...

@miss atie

jom2..kita bleh jadi sepertinya..:)

Syafiq Rosli said...

@AMMAR YASIR

xpe2 yang pntg bleh update ok lah..:)

Syafiq Rosli said...

@Kumbang Jingga

bese lah tuh..kena tgk coverage jgk..

Syafiq Rosli said...

@sarah mohamad

mmg kecik..tp itulah kelebihannya..bleh bwak di mana2..

Syafiq Rosli said...

@Dawa

yep mmg penting..memberikan kemudahan..tp nk memilikinya blum termampu..huhu

sicomot-comel said...

huk3..
SCC blum try lagi guna broadband..

eh,,nampak sgtlah SCC dah lme tak jenguk syafiq sampaikan syafiq tukar header pown tak sedar..wuwuuwu