Monday, January 3, 2011

Wanita dan Kasut Tumit Tinggi

Assalamualaikum..rasanya lama dah aku tak berborak mengenai isu fesyen..aku ni takde lah pandai mana..sekadar berkongsi daripada pemerhatian aku..hehe maklumlah aku ni memang suke melihat fesyen-fesyen ni..baik lelaki atau pun perempuan..semalam, baru je permulaan kuliah..jadi aku stalker la fesyen masing-masing..jadi, terkeluarlah idea daripada situ..cuma aku nak fokus kan..wanita dan berkasut tumit tinggi..






                           +


                         




Source: Yahoo images

Memang tak dapat dipisahkan lagi eh perempuan dan kasut tumit tinggi..aku cuma nak bagi pandangan je..kadang-kadang kasut tumit tinggi ni perlu lah bersesuaian kan..saiz badan jugak memainkan peranan..betul tak?? correct me if i'm wrong ya..(jangan marah ye..ini tidak melibatkan sesiapa)..semalam je aku tengok..pergh!! punya lah ramai pakai heels kan..kalau yang suit tuh..memang gorgeous lah..yang tak berapa sesuai ni..aku tengok macam terseksa je pakai..tumitnya halus je..kalau lah patahkan..haa!! kan malu nanti..tergolek depan orang ramai..

Bukan nak larang atau apa..boleh je pakai heels..tapi biarlah berpada heels tuh kan..jangan yang terlalu over sangat..memang betul keterampilan diri harus di jaga..tapi bukan menyeksa diri ok..

NEVER SAY NEVER..peace!!

40 comments:

meaw said...

yahhh,meaw pon sokong....kalau badan macam beruang tu tayah la p gatai pakai heels sampai 2 3 inci......memang nahas la tu,HAHA..kuang asam je meaw ni.....but,meaw pon tengah berjinak dengan heels :D

Syafiq Rosli said...

meaw..hehe btul la pndgn tuh..biarlah berfesyen yang sedap mata melihat..huhu

ijatnuar87 said...

ahaks...ambe pernah tgk tumit sorang awek ni patah,jatuh tergolek dier...nak gelak,tp sian plak kat dier...nak tlg angkat,tp orang lain dah berebut nak ngangkat dier...kesimpulannya,berpada2 la biler bertumit tinggi,hehehe

Syafiq Rosli said...

ijatnuar..haha..tuh la..nak gelak pn kadang2 xsmpai hatikan..

Anisa Hang Tuah said...

heee
katanya,sape pakai high heels ni kelihatan hot & seksi
hehee

Syafiq Rosli said...

anisa..hehe ye ke..tapi kalau jatuh..hilang terus hot tuh..hehe

liyana said...

yeah setuju dgn entri ni.. nsb baik ler x reti pakai heels.. x selesa kot.. rase nk jatuh je. pakai selipar jepun lagi best. haha

nuRuL aZieRa said...

hahaha...same je...kat kampus ziera lagi lahh.... pakai heel tak reti...jalan cam unta je.... tapi xpela...maybe dia pun nak merasa pakai heel mcm orang lain...=D

Siti Fatimah Fuzz said...

mmg la fesyen...tapikan, nnt bila da berumur, perempuan yg suka pakai heels ni,mesti cepat bongkok dari perempuan yang jarang pakai....kalau nk pilih heels pun, berpada pada la....tak yah la nak terlalu tinggi sgt......n pilih yang boleh support berat badan korang...^_^

ciK mOt ©™ said...

hurmm..selama saya hidup ni, dah nak masuk 30 tahun dan keje sebagai seketeri cabuk, lum pernah sekali pun bergaya dengan high heel...owhh...mak tak berani...mak takut...mak gemuk...dan pendek kata aku tak suka la... :P

shapoji said...

rosak tulang lutut nanti....

Mais said...

mais da pngalaman dalm bab2 high heels nie,,,
mmg malu betul,,
time tue bru nk berjinak2 pakai high heels,
mklumlah, mais nie rendah cikit. dpt pakwe lak mcm galah,
tnggi bebenor, nk tngok muka pon pyh,
punya lah belagak, baru2 beli dah nak pakai,
ale2 time nak turun tngga boleh pulak tergeliat mcm mna ntah,yg malunya depan pakwe plk tu. dok berlagak ckp " i reti lah, u jgn riso " hahaha...

lps tue berbalut lah berminggu sebb berlgak sgt.

skunk dah tobat x mo pakai, nk pakai pon biler de dinner or g tmpat2 yg sesuai.
[ skunk dah reti lah, tpi cuma tak tahan lengguh jer, sakit kaki bila pakai lama2 ]

Citarasa Rinduan said...

kak pakai selipor jepun jer.....hehehe

Syafiq Rosli said...

liyana..haha tuh la..ikut kemampuan masing2 la..

aziera..hehe ade jgk eh jalan cm unta..tuh bialah dia

siti fatimah fuzz..btul tuh i sokong..bialah berpadanan kan

cik mot..hehe ok la tuh..xdelah tergolek nanti..hehe

shapoji..tau xpe kan

Syafiq Rosli said...

mais..huhu nasib baik tak patah kaki tau..tuh pengalaman yg mengajar kita

citarasa rinduan..sis hehe lagi senangkan..

zOeY zAu YaH said...

heels buat wanita nampak langsing,cantik dan postur badan menegak tapi sygnya tak semua orang sesuai pakai cam saya..hukhuk flat shoes gak yg dipakai.

Green Apel said...

suka pakai flat shoes saje, sebab senang nak melompat, haha=p

Ayuni said...

hm, kurang ske pakai sbb nnti nmpk blakang....

Hajar said...

betul tu..setuju..saya memg penggemar pakai heels tapi kena pndai padankan dgn diri kita..barulah nmpk bergaya..hehe~

Mohd Shahrul Hafizi said...

Jangan pakai selipar jamban ke kuliah sudah. Hahaha.

zazaw said...

aku tak pakai pun highheels ker ape ker
aku pakai sneakers ngn selipar jer
baru macho
HAHAHAHAH

Nur Mudrikah said...

lagi suka pakai crocs. nak rushing pun takpe. kaki pun taklah sakit. belum smpai masa lagi nak jadi gadis highheels..haha. walaupun tak stinggi mana..agaga

nur dhiya' aida said...

sakit kaki kot heels!!!
flat is the best :))

rabiatul said...

Tak suka pakai heels !

Seri said...

kasut tumit tinggi tak elok untuk kesihatan tulang belakang. tapi nak cantik punya pasal

azieazah said...

I ada koleksi Seliper Jepun lebih banyak dari heels....!

arep_lockermonth said...

huhu :P macam macam

dyna syamsuri said...

bese ah tuh,, naik sem baru,, suma nak tinggi,,tgk last2 sem nanti siper jepun jgk yang di tibai nya,,,,,
ngee :)

Nurulbadiah Lai said...

nurul rendah..
so sellau gk pakai heel..terutamanya time shoot hehe..
tp sumpah sangat seksa okey

dikdah said...

saya x pakai heels. :)

Cik Suheela said...

sy pkai heels klw jln2 je. klw p kls sy pkai selipa je heee :D

Syafiq Rosli said...

zoey zau yah..xpe jangan bersdih ok..

green apel..wah melompat nak pergi mana ni..hehe

ayuni..tuh maybe jgk kan..

hajar..bguslah..janji yang sesuai kan..

mohd shahrul..haha tuh mmg la weh

zazaw.wah macho ke..haha

nurmudrikah..tau xpe..croc lagi senang kan

nur dhiya..tuh lah..ikut kemampuan masing2 lah

rabiatul..huhu its up to u..

seri..mmg ade effect tlg blakang kan..sebab nak spport berat badan

azieazah..haha good

arep..bese la..zaman skrang ni

dyna..haha bleh eh mcm tu

nurulbadiah..hehe..ye ke..sian nurul..

dikdah..bgus lah flat pun ok kan

cik suheela..hehe..yela jalan mst nk bergya kn..

efa said...

heel tumit halus tu seksa ja tgk org duk pkai..tak mampu nk pakai tkut eh tergolek buat malu ja...btul tu jgn over sgt konon nk jga penampilan...biar kena gaya huhu..kalo pakai kasut tinggi yang tebal tu tak pa la jgn yg halus sgt kehkeh

Syafiq Rosli said...

efa..tau xpe kan..tapi diaorang dah mnt nak buat mcm mana kan..yeah..

Amanina Sofea said...

sori la, lme xkomen2..
tgh busy dgn klas..tp kalo da tnggi xpyh pkai..pkai slipar je.

Amanina Sofea said...

sori la, lme xkomen2..
tgh busy dgn klas..tp kalo da tnggi xpyh pkai..pkai slipar je.

Syafiq Rosli said...

amanina..tuh la..pakai wat sakit je kan

saouri said...

selipar jepun is da best...pling tdak pon kasut je la...haishh..heels nak pkai untuk majlis formal boleh la..lau pegi klas nnt nak terkejar2 ke klas lain plak..naya2...(just pandangan sendiri) =)

vampire's lovex said...

selipar je terbaik...xde nak tergolek ke hapa,kecuali la selipar tu dah haus haha

Anonymous said...

I think you have a great page here… today was my first time coming here.. I just happened to find it doing a google search. anyway, good post.. I’ll be bookmarking this page for sure.