Monday, January 17, 2011

AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?


Aku lelaki ke?? mesti lah aku lelaki..hehe..bagi aku aku rasa bangga dilahirkan sebagai lelaki..tetapi aku tak tahu di manakah kelebihannya..mungkin bila sudah berumah tangga aku dapat merasakannya kehidupan sebagai lelaki sebenar..segmen ini memang menarik..jadi kepada lelaki di luar sana..jom join..aku rasa rugi kalau kaum ADAM tak sertai segmen ini..manalah tahu kot-kot dapat calon bini pulak daripada segmen ini..haha..gurau je..

Aku bukanlah seorang yang cerewet..citarasa wanita aku untuk dijadikan sebagai teman hidup mudah je..lebih mudah daripada ABC..mari aku nak listkan..wah macam demand pulak..hehe

  • Biarlah menghormati orang tua
  • Sedap mata memandang
  • Satu kepala dengan aku
  • Wanita bekerjaya
Dah-dah tak boleh lebih-lebih masuk MELODI nanti..haha..pada zaman sekarang ni..apa yang kita..kaum wanita memonopoli di semua bahagian..begitu jugak di tempat belajar aku..kadang-kadang aku terpikir..mana perginya kaum lelaki yang lain..ayuh kembali lah kita bangkit untuk memerintah negara..tapi tidak mustahil negara kita bakal menerima seorang PM wanita kelak..percayalah..

Nasihat aku kepada wanita zaman sekarang..kepada yang putus cinta atau pun kecewa dengan cinta..janganlah bertindak melulu..asyik-asyik toreh tangan dan bunun diri..COME ON!! don't be like that..because u still have the person who love u..think about it!! tidak ada kena mengena dengan yang lain..

NEVER SAY NEVER..peace!!

26 comments:

ishiko said...

nape ade header abg ben?? huhuhuu

Areliff said...

ye btol janji baik + cun huk3

ejulz said...

kepada wanita yg putus cinta di luar sana, sila hubungi syafiq di talian 013-........ haHa

Amira Anorah said...

kalau pompuan jadi PM,,dunia betol2 dah akhir zaman lah tu..

Syafiq Rosli said...

ishiko..memang bese ade lah..kalau join segmen dia

areliff..haha btol2..

ejulz..haha..ceh

amira..tau xpe kan

efa said...

kehkeh nnti masuk melodi bru taw..telefon org TV3 efa kenal org TV3 hahaha ku kecewa kerna tak bercinta lg hahaha yeah sokong tu kalo putus cinta jgn la smpai bunuh diri ia satu dosa..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

moga dapat spt yg di idamkan yer

Nour Akmal said...

nice entries..=)

from ~ jarijemariemas ~

Qaseh dalia adelia said...

setuju2 ~ tq2

yad'z said...

amboi... hehehehe.... pada lelaki pon jgan terjun bangunan bile kene reject... terjun divider highway tak pe.. hehehe

me suya said...

rajin nyer join segmen abg ben.. hehehe thnx drop komen dkt entry suya

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

nsihat kpd lelaki plak, jgn over emo bila kena reject.kui3x :P

cik bahulu oren said...

agree dgn 1st point
kena hormati org tua
klo yg tu xde dlm diri, cmne la agk nya sikap dgn org lain ^_^

mOoN said...

betul2..setuju sangat perenggan last tu...

Ujang9897 said...

jauhi diri anda dari benda karut

Syafiq Rosli said...

efa..haha jgan2 nt panas lah..haha

lekat lekit story..wokeh..thank2..

nour akmal..thank a lot ya

qaseh..u r welcome..:)

yadz..haha xde lah bgtu sekali..:)

me suya..time masa lapang ni..join lah kejap..byk dah miss

syarifah..haha btul tuh

cik bahulu oren..yeah good

moon..thank eh

ujang..yeah that rght

~marlia maya~ said...

hehe~segmen yang menarek~masing2 ad klebihan nya kan~ :)

iniialahaku said...

skang suma nak jadi tomboy je...xpon les...hehe

iniialahaku said...

skang suma nak jadi tomboy je...xpon les...hehe

zaMir said...

best2!! =)

Abhamz said...

salam, wah hebat entri utk segmen BA ni...

Azwa Azee said...

hai tuan tanah..best r post kali ni..heheh..tapi kan ayat yang akhir tu menarik..:))..perenggan yang akhir..:P

Azwa Azee said...

hai tuan tanah..best lah post kali ni..heheh..tapi kan ayat yang akhir tu menarik..:))..perenggan yang akhir tu..:P

Syafiq Rosli said...

marlia..hehe yep mnguji jiwa..

iniialahaku..haha..berat dah tuh

abhamz..thank bro

azwa zee..hehe thank eh..:)

NOOR FATIN said...

bagus nasihat tu. pmpuan ni cpat down skit pastu mulalah nak bunuh diri. adess

Syafiq Rosli said...

noor fatin..tuh lah..xelok kan