Saturday, December 25, 2010

Promosi Akhir Tahun Blog Pilihan Malaysia

Assalamualaikum..alhamdulillah tak sangka aku diberi kepercayaan oleh En Azman Roslan kerana aku terpilih sebagai salah seorang daripada krew BPM pada masa akan datang..jutaan terima kasih kepada beliau kerana memilih aku dan aku berjanji akan memberikan perkhidmatan sebaik mungkin..haha nak kata macam bodek pun ada ni..ish bukan kata-kata semangat untuk aku..huhu

Okeh..sekarang ni BPM ada menganjurkan kategori sahabat blogger mengikut negeri..menarik segmen ni tau..mari kita lihat kata-kata Azman Roslan..

Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

Cadangan untuk kategori ini telah dibuat oleh : nuRuL aZieRa, HoPKS


Untuk kategori sahabat blogger yang pertama ini, senarai blogger dari setiap negeri akan dibuat. WOW!! banyak tu.

Kategori ini akan senaraikan blogger-blogger mengikut negeri blogger itu tinggal sekarang ini. kalau anda seorang pelajar, sila ikut negeri rumah anda.


Bagaimana nak join?

Senang saja, anda perlulah membuat entri yang mengandungi:
  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama anda - nama manja atau glamer
  4. Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
  7. Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

(nota : tidak kisah sama ada blog anda guna bahasa melayu atau inggeris. kita 1Malaysia 1Blogger, huhu..)


Hanya itu saja yang diperlukan, entri tersebut boleh dibuat mengikut daya kreativiti anda. lagi menarik lagi ramai akan baca. 

Anda boleh letak gambar diri sendiri atau kawasan tempat tinggal anda. jangan letak gambar yang bukan-bukan ye.


Nak tinggalkan link entri kat mana?

Sabar dulu, anda buat dahulu entri tersebut.. bermula hari ahad ni, satu entri mengikut negeri akan dikeluarkan.

Anda perlu tinggalkan nama anda dan link entri tadi mengikut negeri anda berada. jangan tersilap negeri ye. 

Berikut adalah jadual untuk entri mengikut negeri yang anda boleh tinggalkan link:
  • Ahad - Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis dan Kedah
  • Isnin - Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan
  • Selasa - Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka, Perak dan Negeri Sembilan

Tempoh untuk anda tinggalkan link entri itu hanya satu hari saja, jadi sila buat entri tersebut dahulu. bila tiba giliran untuk negeri anda sila tinggalkan link dengan pantas.

Maaf jika anda terlambat.. sebarang rayuan hendaklah disertakan dengan RM100.. hahah.. gurau je. kalau lambat anda join untuk kategori lain pula. heheh..


Sebarang kekeliruan sila lah bertanya..


p/s - senarai sahabat blogger itu akan dikeluarkan mulai 1 Januari 2011


Okeh..sesiapa yang telah baca seperti di atas..boleh klik sini..untuk melihat update yang lakukan oleh En. Azman Roslan
NEVER SAY NEVER..peace!!

7 comments:

IMANSHAH said...

InsyaALlah join Selasa nanti..PErak Yeop

Aflina Affandi said...

Yeahhh Kuantan ! ops , yahh PAHANG !
p/s : Blur lagi act .

Syafiq Rosli said...

imanshah..bgus2..:)

ejulz said...

tahniah!

Syafiq Rosli said...

aflina..aik mcm ne konfius ni..

ejulz..thank bro

zOeY zAu YaH said...

nak tinggalkan entry katne? comment? sorry blur sket haha

Syafiq Rosli said...

zoey zau yah..dekat entri asal..hehe