Saturday, December 25, 2010

Meraikan Kejayaan Mereka

Assalamualaikum..semoga sihat selalu ya..di pagi ahad ini..aku saja nak berkongsi dengan korang dengan meraikan kejayaan adik-adik aku..aku memang cemburu pada mereka..yelah dulu aku tak pernah pun memberikan kejayaan yang sama seperti adik-adik aku telah kecapi..tetapi takpe..aku bangga dengan mereka..akhirnya impian keluarga aku untuk melihat anak-anaknya mendapat straight A's termakbul..

Dengan itu membuatkan aku lagi bersemangat untuk menempuhi liku-liku aku sebelum menghabis ijazah aku yang tinggal dalam 1 tahun setengah lagi..nampak macam lama kan..tetapi sebenarnya sekejap je ni..bak kata orang " pejam celik pejam celik " tup- tup dah menerima segulung ijazah..kalau nak ikut kan hati mula-mula aku ambil ijazah..aku rasa nak quit je..tapi berbekalkan doa keluarga dan kawan-kawan aku..aku masih meneruskan..Aish aku cerita kisah belajar aku pulak kan..dah terbabas dari tajuk ni..

Ok jom tengok gambar-gambar keriangan..riang ke..haha


Ni la ketiga-tiga adik aku..bukan main lagi pose..


Haha..malam tu aku memerangkap photographer tak berdaftar...


Sebelum bermula wayang..sempat lagi perkena A&W..hoho..float..i like..


Hoho..layan dulu burger A&W..


Lepas makan..padang di Dataran Pahlawan kami sasarkan..apa sasar-sasar ni..nak menembak ke..:P


Jeng-jeng layan 3D cerita Gulliver Travel..not bad


Adik aku ni..tak reti-reti nak balik..nak jugak pergi Pahlawan Walk..bergaya sakan nak pilih reben..


Ini dia Pahlawan Walk..lambang keris woo..mentang-mentang lah dekat melaka kan..hehe

Kesimpulannya..aku dan mereka sampai di rumah pukul 1.15 pagi..hoho..bukan main lewat lagi...walaupun aktiviti terhad..kami tetap ceria..:)

NEVER SAY NEVER..peace!!

17 comments:

rabiatul said...

Bestnya !! Hehe. Abg seni0r sambung degree ek ?? Good Luck, ya ?? :)

Syafiq Rosli said...

rabiatul..yerp..mmg da smbg da..hehe thank

Jo Qusary said...

wah,tahniah kat adik2 yg dpt straight As...

jgn give up belajar walaupun rasa payah mengambil degree... sepanjang hidup kita sebagai manusia kita harus belajar setiap masa...dgr le nasihat senior ko nie (walaupun kekadang aku sendiri rasa camme nyesalje amik masters degree nie, hehehe)

Ayuni said...

hikhik,samerlh kte, lg sethn stgh....

rabiatul said...

Atul lmbt lg. Huhu. :(

Syafiq Rosli said...

jo..baik2 aku terima dengan tulang 4 kerat aku ni lah..aku masih di sini

ayuni..ye ke..huhu..lmbt lg kn

rabiatul..huhu xpe2 plahan2

~marlia maya~ said...

blja memang susah.xde yang senang :).chaiyok2~same2 laaa kita lg sthun stgh :D

IMANSHAH said...

lama tak ke terengganu

IMANSHAH said...

Eh silap lak pulak, tengah nak tulis tiba2 terfikir trengganu

Lama tak ke MELAKA..hehe

Reedzuan_oNe said...

best kan3 kuar ngan adk beradik..heheh...wah..p tgk movie 3D guk ea...best3... =D

Syafiq Rosli said...

marlia...huhu tuh lagi..kena tempuhi kan

imanshah..haha ye ke..xpe2

reedzuan..yerp..yela bkn slalu pn..:)

manna_salwa said...

wah.. cool.. tahniah kat adek2 ea..

(^_^)

Syafiq Rosli said...

manna..hehe..u r welcome ya

efa said...

waah..bestnya adik cik syafiq ni...tahniah yerp buat mereka :) lama dh tak pi sana..teringin la nk pi lg sana huhu btw lagu apa dlm blog ni erk?sodap la

Syafiq Rosli said...

efa..huhu dtg jela..lagu ni dari republik band..hanya ingin kau tahu

cik ieyra said...

adik-beradik macam sebaya semuanya.
nice :)

Syafiq Rosli said...

cik ieyra..hehe mda2 je lg..