Wednesday, December 8, 2010

Mau Up Followers dan Traffic Dalam Masa Singkat?

Salam..wow dengar tajuk entri macam da bagus2 pulak kan..bukan ape ini untuk kesenangan kita bersama untuk para-para blogger..Simple and available la..okeh macam ni je caranya..

Rajinkan blogwalking

Blogwalking memang sinonim dengan dunia para blogger cuma rajin tak rajin je..mana taknya mana sempat nak terjah sana..terjah sini..tapi kalau cara aku simple..kita kan ade 24 jam sehari, so amik masa sejam atau 2 jam tiap2 hari pergi jenguk2 blog orang lain..senangkan..kena pandai bahagi2 masa..

Rajinkan update entri

Aku amik tips ni pun dari blogger2 yang dah lama dalam dunia ni..mau tak mau kita perlu update entri kita untuk menunjukkan blog kita ni aktif dan tajuk2 entri biarlah berinformasi dan berguna untuk blogger2 yang lain..bagi aku, aku update lebih kurang 5 hingga 7 entri sehari..apa yang aku rasa nak kongsi..aku akan update..:)

Rajinkan masuk contest/segmen

Memang aku tau tak semua yang rajin masuk contest atau segmenkan tapi inilah satu peluang keemasan tuk blogger baru seperti aku supaya dikenali oleh blogger lain..macam2 segmen dan contest telah dianjurkan..So, apa tunggu lagi..join je bukan susah pun tau..senang..just taip je kan..tak banyak tenaga yang terbuang

Rajinkan reply komen orang

Maksud aku, kita kena la jenguk2 followers kita punya blog dan kita tinggalkan komen dekat entri dyeorang, so aku yakin dyeorang akan jenguk blog kita balik..aku da cuba..maka naik la traffic kita kan..try this ya..good luck..

NEVER SAY NEVER..peace!!

16 comments:

Nurfatin Liyana said...

=)

butterflyana said...

Ha tengok! tengok!
i dah rajin blogwalking da.
hee :p

Syafiq Rosli said...

fatin liyana..yeah..:)

butterflyana..bgus2..

nulhazwany abdul malik said...

never say never..haha

suke yang ni ,

lepas ni, blogwalking rajin la. nak update blog kadng2 cam xde idea. ^^

Halia Kentang @ Annpaan said...

bw ni la yg mls nk wat..
huhuhu..

cikgu isza said...

buat contest.. ada strategi di situ.. :)

Syafiq Rosli said...

hazwany..hehe thank..jangan pkir mcm tuh..idea ade d mn2 je..apa yg kita lihat ape yg kita rasa..itu lah idea

halia@kentang..huhu kena rajin la eh..xmau malas2..

::NelyLeyana:: said...

mmg rajin cume x de mase nak fokus je

Syafiq Rosli said...

cikfu isza..akn dipertimbangkan..hehe

nelyleyana..huhu xpe2 mst ade jgk kn ms terluang tuh..:)

kay yea said...

tq dude~

Syafiq Rosli said...

kay yea..u r welcome..:)

Sepi tanpa mimpi said...

nak update entri berinfomasi tu susah sikit la untuk aku, aku tak banyak membaca macam kau. haha

Syafiq Rosli said...

sepi tanpa mimpi..hoho aku mn da byk mmbaca..rajin plak aku ni..:)

Qamarul said...

orite.. noted.. tq bro :)

Natasha Shafeez said...

can i just like this post?????
Good Blogger of the Decade Award goes to....YOU!!!yes...u the one reading this....Syafiq Rosli...keep up the good work!!!!

Syafiq Rosli said...

qamaru..u r welcome..

natasha..haha can2..thank tasha..