Tuesday, December 7, 2010

Malu-malu Nak Ada Blog?

Source: Yahoo image

Salam..aku ade dengar2 la..ade setengah orang malu nak ade blog..aish..rasa aku tak perlu malu la nak ada blog..blog ni satu tempat untuk kita bercerita pada orang lain..kalau tak nak cerita pasal peribadi..boleh je cete pasal isu2 semasa..lawak jenaka ke..dan banyak lagi la..bukan kita tak perlu malu..perlu tapi biar lah bertempat ye..kalau tak de perasaan malu tuh agak berat jugak lah..huhu..

Nak malu ape je kan..bukan ade gambar kita tak pakai baju atau seluar pun..rasa aku hanya jari kita menaip je..then, kalau kita penulisan ditegor orang tak perlu malulah..biasa penulisan amatur seperti aku jugak..orang cakap kita amik pengajaran daripada apa yang ditegor ok!! So, berblogging ni hanya memerlukan perasaan berani, tabah dan cekal walauapa pun rintangan yang dihadapi..JUST GO ON..don't think what other people said..NEVER SAY NEVER..peace!!

16 comments:

meaw said...

gua sokong, tak perlu malu dan segan, bese la kalau kena tegur tang penulisan tu..terima n perbaiki ;)

happy berblogging ..

akuwanblur said...

blog itu indah andai ada yang mengerti.

zidEL zhafiz said...

dulu 1st tyme pun aku malu nk wat blog sebab agak malu org laki tulis blog..haha skrg tidak lagi..!!!

Rafidah Bakri said...

3 bulan simpan url blog masa awal2 dulu. malu punya pasal. hahaha......

Syafiq Rosli said...

meaw..tau xpe..kita ambli sebagai motivate dri kita

wanblur..yeah aku skong

zidel..tau xpe..smgt yg pntg

Cinta Untuk Nabila said...

aku terase laa dgn entri ko ni..haha..aq pemaluuu :D

Eyra. said...

betul²! jangan malu nak berbelogg! :D

Cik Ila said...

haha..sama macam cik ila mase mula2 ada blog dulu..
malu gile.takot semua org tahu..nnti dah tak seronok sebab sudah orang dh tahu apa yang kita luahkan.

Amy Syaquena said...

As'salam..

setuju sangattttt!!! jangan malu2 nak berblog anggap je blog nie tempat terbaik untuk kita meluahkan sesuatu perkara..

encek a.k.a PUAN joliey said...

awww!! tetibe rase malu pulak ade belogg..
keh keh keh..

btw,entri ni penuh makne. ala.. dunia belog ni bukan org jupe kite pon.jupe penulisan je. nak malu ape. kn syafiq kan.

::cikjuju::◕‿◕ said...

yup sokong!!!

tp aku yg dah lama wat blog neh pon malu2 jugak nak war2kan blog aku..but tebalkan muke jer...ala kita bukan wat benda slah..hehe..

best kot...kongsi2 pengalaman..heh..anyway bro ko mmg bloger baru yg hebat seyh!!

Syafiq Rosli said...

rafidah bakri..lol lm tuh smpan..war2 je kn kt public..hehe

cinta untuk nabila..hoho terasa ek..hehe xpe2 bleh d ubah ya

eyra..yeah smgt itu yg kita mau..:)

cik ila..xpe2 xyah la nk cete pasal peribadi sgt..bleh msuk kan pasal isu lain..:)

puan joliey..sy stuju sgt..penulisan kte je pun kan..ngee

amy..yes sis..itu smgt yg kita perlukan tuk berblog..:)

cik juju..aku bese je la..ape yg aku rs bleh kongc aku kongc tau..:)

BENA said...

betul tuh . mule2 memang xde idea nk taip ape. tapi dah lame2. jadi ketagih kan ? tol x? heee~

Syafiq Rosli said...

bena..yeah btol tuh sy xtpu.:)

Mohamad Izwan said...

aku dulu malu nak reveal blog sebb content aku byk merapu.. haha..

Syafiq Rosli said...

Izwan..haha xksah la..yg pntg tuh blog kita