Tuesday, November 23, 2010

BlackberRy vS i PhonE

Huh!! blackberry ke i phone ek..aku tau ramai di luar sana pakai ni kan..huhu..aku je tak mampu nak memilikinye lagi..hehe..tapi ape pun aku tetap ade hp tapi capuk je la..haha..hanya sekadar leh sms n call tuh..da kire ok la..haha..

Tak pe2..satu hari nanti aku pasti memilikinya kedua2 sekali..wah! tamak plak aku ni kan..haha..aku tau memang skang ni trend pakai blackberry dan i phone..melambak2 da orang pakai..bagi aku kedua2 ni mmg best function dye..syok wo..aku da penah try godeh2 kedua2 phone ni..

So, setelah meneliti kedua2 nya..ceh skema lak ayat kan..aku lebih prefer pada blackberry la..ataupun nama comel dye BB..haha..cute je bunyi kan..blackberry aku tengok macam2 function dye seb bek la kerajaan Malaysia tak haram kan..kalau tak melepas aku nak guna BB ni..haha..terima kasih kerajaan Malaysia..:)

Then, skang aku tgok BB punye casting bukan main meriah lagi kan..haha..blink2 ade..corak2 ade..fuh mmg stylo la..pergh da berangan da aku ni..haha..tapi tak pe kata orang kesabaran separuh daripada iman..wah alim sekejap aku nih..(^_^)..nak kata harga BB ni mahal tak jugak kan..ade student package lg..huhu..sabar ye Syafiq Rosli..pasti akan kucekapi..hoho..

I phone ni plak best bukan xbest cuma tuh la..xleh bluetooth ngan hp lain..aish..jaga standard ye..hehe..camera dye memang terbaik..aku da try mmber aku punya i phone 4..malatop la org kata..tapi risau je..klu la jatuh..aduh mau di ganti beriban jugak tuh..ohoh..bese la hp mahal2 ni klu jatuh mak aih..cepat je rosak kan..so slalu la berhati2 klu da pakai hp mahal ni..

Klu mcm hp aku xpe..lempar2 je pun ok lg..haha..aku ingt nk tunjuk kt korang..tpi tak sempat nk uplod lak..haha..pe2 pun..PeAce!!

8 comments:

athiea said...

bapak best sampai nak tibai dua2..
ada sen boleh buat pe2 je lam dunia ni:)

Syafiq Rosli said...

athiea..tuh la harapannye la..tp xtau dpt ke tak..hoho..
tuh la..ade sen leh lego dua2..:)

syrupmasin said...

alaa..kau pakai nokia 3310 sudaa..bertahun2 lame nye bole gune..haha :D

Syafiq Rosli said...

syrupmasin..haha aku da penah pki da..

✿....rossa alina....✿ said...

love my BB..heeee~ ;p

Syafiq Rosli said...

hehe..ye ke..mst lawa kn bb u..

Nisa Ferreira said...

iPhoneeeeeee

Syafiq Rosli said...

hehe..depend la pada user kn..i phone best nk bergmbr..:)