Wednesday, November 24, 2010

RM 50k..


Assalamualaikum..wah terasa macam bek je bila aku bagi salam..hehe..ari ni entry aku pasal RM50k..wow byknye..mane la aku nak dapatkannye..lagi2 aku ni masih student..memang xpat la..haha..sebenarnya aku pun tengah runsing ni..boleh ke aku kumpul RM50k sebelum umur aku 30 taun???

Haish..nak tau mana terdetiknye RM50k ni..mak aku la asyik cakap je..

Mak: Along, kalau nak kawen nanti bagi mak RM50k..sume mak uruskan

Along: Wow, byaknye mak da macam artis lak along kawen ni..gigit jari lol aku dengar..hoho

Mak: xde RM50k jangan cakap pasal kawen..

Along: Aku dengan muke seposennye..baiklah mak..padahal aku xsenang duduk sejak dengar RM50k ni..macam mimpi ngeri pun ade..haha

Itu lah kata2 mak aku..sejak tuh aku berpikir sejenak..huhu..aku kena berjimat dari skang la..tapi memang tak la aku da la kaki shopping, lepaking, karaoke..haiyoo mcm mana mau kawen ni..haha

Aduh tiap2 malam aku mimpi RM50k ni..cam ne eh nak buat..Tak pe2 dengan keazaman yang aku ade..aku akan habiskan study aku..then nak keje rajin2..ceh2 padahal lama lg study aku..setaun setengah..

Cian gambar aku kat sebelah ni..tengah pikirkan mana aku nak cekau duit sebanyak RM50k..hoho..kawan2 doakan la aku..haha..


Bila da stress pikirkan inilah jawapannya..
haha..RM50k..aiyoo..money2...

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

haaa..baru leh komen

heeee

ensemnyeee

:P

Syafiq Rosli said...

anisa..sape ensem tuh..hehe..mane ade lol..btw the way..thank

syrupmasin said...

haha..nak kawen buat la pinjaman doe..haha..senang :D

darkbatman said...

hahaha.. byk gile 50k. kaya2 weh..heee. untung sape jd bini ko nt.

::cikjuju::◕‿◕ said...

hahah..habis la ko....x kawen la gamaknye..per lagi..sekat la...karoke, futsal, shoppg...heheh....

jimat2!!

ekmal said...

ko kacak
50k? tadehal la utk ko
hahaha
tp b4 umo 30 susah la kot nk dpt 50k
10k bole la
haha

Syafiq Rosli said...

syrupmasin..aduh2 ssh ler der..byk wo kna bayar nt..

Syafiq Rosli said...

darkbatman..haha tuh la..best mmg best..aku lak kayap..haha

Syafiq Rosli said...

cikjuju..xleh la..tuh bende wajib aku kna bwat..hehe

Syafiq Rosli said...

ekmal..mak aih..bila lak aku kacak..bese2 je la..tuh la mcm mstahil..tp aku coba..huhu