Friday, August 16, 2013

Gambar Terkini di Pergolakan Mesir

Aku sayu melihat saudara-saudara kita di sana..mahu juga aku turut bersama mereka..Allahuakbar!!

Photo: Gambar dari Mansurah seusai solat Jumaat membantah pembunuhan besar-besaran tentera ke atas penyokong Dr Muhammad Mursi

Photo: Komplasi gambar seorang pemuda mengangkat tangan tanda aman namun ditembak mati sejurus selepas itu.

RNN

Photo: Lagi perarakan besar dari medan safrankas menuju ke medan Ramsis.

ketika ini jam 11.30 malam waktu Malaysia 5.30 petang waktu Mesir.

Saqatat InQilabiyyah

Photo: #TerkiniMesir 

Selepas Ambulans dihalang bagi membantu orang yang cedera di Medan Ramsis, para pro Mursi terpaksa menggunakan kenderaan awam menuju ke pusat kecemasan atau mana-mana tempat untuk mengubati mangsa yang tercedera.

Ala ALbanna

Photo: #TerkiniMesir

Terkini dari dalam Masjid Fath Ramsis dan angka kematian dikatakan mencecah 90 orang hari ini di seluruh Mesir.

Anba

Mahu gambar selebihnya boleh like Page Sini

Aku tidak terkata apa-apa bila melihat perjuangan mereka..melainkan mendoakan mereka supaya berjuang habis-habisan dan dapat menamatkan pergolakan ini..ameen..

mood: Hidup Dr. Morsi


2 comments:

fasha said...

actually x snggop nak tgok...:-(

Anonymous said...

Jangan bro, kerajaan kita akan sumbat kita dlm penjara kalau pegi tolong saudara Islam kita yg berjuang di sana. Takpe, kita bg bantuan dgn doa. Dorang tu dah sah2 mati syahid insya allah. kita berjuang jelah kat sini. Doa sama2 supaya Allah jadikan negara kita negara Islam yg sebenar. Mempunyai pemimpin yg tak takut kepada ancaman AS dan ISRAEL....bukan pempimpin yg ber-selfie dgn obama dan membiarkan rakyat sunni di syria mati dibantai oleh tentera2 anjing basyar assad tanpa menghulurkan bantuan ketenteraan. Takat hantar ja sumbangan tp sorok2 takut AS nampak, baik tak yah.