Monday, March 19, 2012

Sedih Tak Terkata..


Sedih dibuatnya bila mendengar berita yang tidak sanggup didengar..macam manalah aku boleh tahu sekarang sedangkan bayi anak kakak saudara aku telah pergi semalam..kesian kakak saudara aku yang tertunggu-tunggu untuk menimang cahaya mata kedua..namun, hajatnya tidak kesampaian..

Aku harapkan kakak saudara aku tabah menghadapi semuanya..mungkin Tuhan lebih menyayanginya..tidak mengapa kak..mungkin ini hanya sebahagian ujian untuk menguji hamba Nya..apa2 pun..kita berdoa agar rohnya di tempatkan di tempat yang baik2..

Jadi, kepada mereka diluar sana..jagalah zuriat anda sebaik-baiknya..jangan kita perlakukan bayi yang tidak bersalah ini dengan membuangnya ataupun membunuhnya..bersyukurlah apa yang kita perolehi..amin..
4 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

selalu org susah dpt anak jadi mcm tu kan?

takziah. semoga roh baby dirahmati
:((

Amy Syaquena said...

takziah buat kakak sedara ye..

kinn said...

banyak kan bersabar ye syafiq. :)

CiK FizA said...

Salam takziah~

Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu la kan jika seseorang tuh berkata yang dia tak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri, Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama. Allah menguji seseorang tuh kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri,sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita.
Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.

Allah tak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya.